“19 Mayıs, İstiklal Mücadelemizin Sembolüdür”

“19 Mayıs, İstiklal Mücadelemizin Sembolüdür”
Yayınlanma tarihi, 18 Mayıs 2020

BAŞKAN ÇINAR’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI;

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 19 Mayıs 1919 Büyük Türk Milletinin yaşadığı sıkıntılı günler sonrasında küllerinden yeniden doğduğu, milletimiz ve ülkemiz için yeni bir geleceğe doğru hayati bir adımın atıldığı önemli bir gündür.19 Mayıs, İstiklal Mücadelemizin sembolüdür.” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101’ni yılı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti için önemli dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan Milli Mücadele hareketi başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin, ‘bağımsız ve hür yaşama’ hedefi bir kez daha gerçekleşmiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti İstiklal şuuruyla yetişen gençlere emanet edilmiştir. Gençlerimizin gözündeki ışıkta, her geçen gün güçlenen aydınlık Türkiye’nin geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilecektir.

101’ni yılını büyük bir gururla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, şehit ve gazilerini saygı ve şükranla anıyoruz.” dedi.