26. 27 ve 28. Parkların temelleri atıldı

Yeşilyurt Belediyesi “30 Günde, 30 Park” Projesi kapsamında Seyir Park, Güneş Park ve Tabiat Park isimleri verilen 26. 27 ve 28. Parkların temellerini attı.
26. Park Yavuz Selim Mahallesi, 27 ve 28. Parklar ise Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çınar, Mehmet Güner, Meltem Kavuk, Muammer Zafer, Haydar Şahin, muhtarlar, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar: “Bir kentin genel karakterini, mimari yapılar, açık ve yeşil alanlar ve bunların birbiriyle olan ilişkileri, bütünlüğü tayin eder. Parklar, insan ile doğa arasındaki ilişkiyi iyileştirmede ve kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesinde önemli bir konuma sahiptir. Hoca Ahmet Yesevi Mahallemizde Güneş ve Tabiat Parkı olmak üzere iki parkın temelini atıyoruz. Güneş Parkımız 580 metrekare yeşil alan, 240 metrekare sert zemin, 180 metrekare fitness ve oturma alanı olmak üzere toplamda 1000 metrekaredir. Hayat parkımız 1840 metrekare yeşil alan, 550 metrekare sert zemin, 210 metrekare fitness ve oturma alanı olmak üzere toplamda 2600 metrekaredir.
Yavuz Selim Mahallemizdeki, Seyir Parkımız ise 1230 metrekare yeşil alan, 510 metrekare sert zemin, 150 metrekare fitness ve oturma alanı,10 metre kare Çiçek havuz alanı olmak üzere toplamda 1900 metrekaredir.
Bu parklarımızın sulaması tamamen otomatik olup, parkın içinde çocuk oyun alanları, açık hava spor aletleri, pergolalar, çeşme ve oturma alanları bulunacaktır. Parklarımızın Malatya’mıza ve Yeşilyurtlu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül 2014, Pazar