“28 Şubat Darbesi, Demokrasi Tarihimize Yapılan En Büyük İhanettir”

“28 Şubat Darbesi, Demokrasi Tarihimize Yapılan En Büyük İhanettir”
Yayınlanma tarihi, 28 Şubat 2019

BAŞKAN ÇINAR, 28 ŞUBAT DARBESİNİN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI;

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “22 yıl önce gerçekleştirilen 28 Şubat Post-Modern Darbesi, milletimiz üzerinde derin yaralar bırakırken, demokrasi tarihimize karşı yapılan en büyük ihanettir”dedi. 

28 Şubat Darbesinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Hiç şüphe yok ki; 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 askeri müdahaleleri ile 28 Şubat 1997'de yapılan post modern darbeler ülkemizde çok büyük tahribatlar, derin yaralar açmıştır. Demokrasinin rafa kaldırıldığı ve katledildiği bir dönem olarak hafızalarda yer edinen 28 Şubat Darbesi, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Milletin iradesiyle göreve gelmiş olan bir hükümet üzerinde vesayet oluşturmak isteyen bu darbecilerin yapmış oldukları tahribat ülkemizde büyük zararlara neden olmuştur. Ülkemizde siyasi, hukuki, idari ve değişik toplumsal alanlarda birçok olumsuz değişimlere neden olan 28 Şubat Darbesi, siyasi partilerin kapatıldığı, demokrasinin rafa kaldırıldığı, milletimizin en temel haklarından mahrum edildiği kara bir dönem olarak hafızalarda yer almıştır.

28 Şubat’ta millet iradesini engellemeye çalışanlarla 15 Temmuz Hain FETÖ Kalkışmasını tezgâhlayanlar aynı iç ve dış mihraklardır.

Ülkemiz, bu tür hain darbe kalkışmalarının neticesinde oluşan karanlık ve puslu dönemlerden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çıkmıştır. Allah’a hamdolsun ki bugün Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve liderliği, milletimizin eşsiz mücadelesi neticesinde karanlık günleri geride bırakmış ve geleceğe daha güzel bakmaya başlamıştır.  

Ülkemiz; vesayetin, cuntaların, paralel yapıların olmadığı, özgürlüklerin ve milli iradenin hakimiyetinde daha fazla güçlenecek ve büyüyecektir.

Bu vesileyle; ülkemizde yaşanan hain darbe girişimlerinde yaşamını yitiren tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta bulunanlara sağlık ve sıhhat dolu nice yıllar diliyorum. Rabbim bir daha bu aziz millete 28 Şubat gibi karanlık günlerin bir benzerini daha göstermesin” dedi.