Başkan Çınar, Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü Şampiyonlarını Ağırladı

Başkan Çınar, Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü Şampiyonlarını Ağırladı
Yayınlanma tarihi, 09 07 2018

“ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonasında derece alarak madalya kazanan Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübünün şampiyon sporcularını makamında ağırladı. Başkan Çınar, özel sporcular için yapılacak projelerde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. 

ŞAMPİYONADAN 8 ALTIN,  9 GÜMÜŞ,  3 BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜLER

 

Down Sendromlu ve Otizmli çocukların kişisel gelişimlerine katkı sunmak, topluma adapte olmalarını sağlamak adına faaliyetlerini sürdüren Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulübü, Özel Sporcular Federasyonunun düzenlemiş olduğu sportif ve sosyal faaliyetlerde elde ettikleri başarılarla adından söz ettiriyor. 19 - 21 Haziran tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonasına katılan 20 sporcumuz 8 altın,  9 gümüş ve 3 bronz madalya ile dönerek ciddi bir başarının altına imza attılar.

“BAŞKANIMIZ HER ZAMAN KOCA BİR ÇINAR GİBİ YANIMIZDA”

 

Malatya Sessiz Adımlar Spor Kulüp Başkanı Ali Karaca, “Down Sendromlu ve Otizmli çocuklardan kurulu takımımız İzmir’deki Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonasından güzel neticelerle döndü. Otizmli ve Down Sendromlu çocuklarımız kendilerine fırsat tanınırsa neler yapabileceklerini bir kez daha göstermiş oldular. Şampiyonada altın, gümüş ve bronz madalyalar kazanarak önemli başarılara imza attan sporcularımız ile bize her zaman destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanımıza şampiyonada ki süreç ile ilgili bilgiler verdik. Her zaman olduğu gibi bize kapılarını sonuna kadar açan,  Kulübümüze desteklerini esirgemeyen, duyarlı ve hassas yaklaşım gösteren başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımızın her zaman koca bir çınar gibi yanımızda durması bizlere büyük güç veriyor.” dedi.

 “ÇOCUKLARIMIZA FIRSAT VERİLDİĞİ SÜRECE BAŞARILAR SÜRECEKTİR"

 

Özel çocukların katıldıkları şampiyonada kazandıkları madalyalarla gurur duyduklarını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar; “İzmir’de gerçekleştirilen Özel Sporcular Türkiye Jimnastik Şampiyonasından madalyalarla dönen takımımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Türkiye çapında üstün başarılar elde eden çocuklarımızın bu başarısı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu başarıda emeği geçen başta anne ve babaları olmak üzere antrenörlerimiz ve yavrularımızı kutluyorum. Fırsat verildiği zaman çocuklarımızın neler yapabildiğinin en büyük göstergesi bugün kazanılan başarılarla karşımıza çıkıyor. Bu başarılarını hayat boyu sürdürmeleri için elimizden gelen gayreti sarf etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“GÖREVİMİZ HEMŞERİLERİMİZİN İHTİYAÇLARINA GÖRE HİZMET ÜRETMEKTİR”

Sosyal belediyecilik alanında her zaman farklı ve özel çalışmalar gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “Bizim görevimiz bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre hizmetler üretmektir. Toplumdaki engeli çocuklarımız ve vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetler için bir yarış içerisindeyiz. Çocuklarımızın kendi yeteneklerini geliştirmeleri, kabiliyetlerinin ortaya çıkması için sportif faaliyetlere katılımları büyük önem taşıyor. Bu tür organizasyonlarda kazanılan başarılar çocuklarımızın kişisel gelişimlerine ciddi katkılar sağlayacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak özel çocuklarımıza yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Her alanda onların yanındayız. Bundan sonrada projelerimiz ve hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz.” dedi.

 

Mutlulukları gözlerinden okunan özel sporcular ile tek tek ilgilenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar sporculara özel hediyeler takdim etti.