“Çanakkale Zaferi Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Bir Kahramanlık Destanıdır”

“Çanakkale Zaferi Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Bir Kahramanlık Destanıdır”
Yayınlanma tarihi, 23 Mart 2019

 ‘ÇANAKKALE DESTANI’KONSERİNDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Yeşilyurt Belediyesinin 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 104.Yıldönümü nedeniyle Banazı Kültür ve Sanat Korosu ile ortaklaşa düzenlediği, İnönü Üniversitesi Mehteran Takımının katkı sağladığı ‘Çanakkale Destanı’ konserinde seslendirilen kahramanlık türküleri ve ağıtlar duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

ÇANAKKALE TÜRKÜLERİYLE DUYGU YÜKLÜ BİR KONSER

Vatan, bayrak ve millet müdafaası sırasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimizin anısına Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonunda tertip edilen ‘Çanakkale Destanı’ konserine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, AK Parti Yeşilyurt İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, kurum, kuruluş ve meslek örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sayı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra 104 yıl önce Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanından özel görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

“ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA YÂD EDİYORUZ”

‘Çanakkale Destanı’ konserinin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatan, millet ve bayrak uğrunda gözünü kırpmadan şahadete yürüyen, vatanın özgürlüğü ve bağımsızlığı uğrunda canını feda eden bütün şehitleri saygıyla yâd ettiklerini söyledi.

“BİZLERE EMANET EDİLEN BU GÜZEL VATANI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KORUYACAĞIZ”

“Millet olarak al bayrağımızın gölgesinde hür, özgür ve bağımsız yaşıyorsak bunu kesinlikle şehit ve gazilerimize borçluyuz” sözleriyle konuşmasına devam eden Başkan Çınar, “ ‘Çanakkale Destanı’ konserinde birbirinden özel ve değerli türküleri seslendiren Banazı Kültür ve Sanat Korosu ile Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı, Koro Şefi Selahattin Yalçınkaya ve İnönü Üniversitesi Mehteran Takımına teşekkürlerini sunuyorum. Şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatan topraklarının müdafaası, albayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması uğrunda gözünü kırpmadan şahadete koşan şehitlerimiz, kutsal değer uğrunda girdikleri çatışmalarda yaralandıktan sonra hayatını kaybeden ya da şu anda aramızda olan bütün gazilerimize minnet ve şükran duygularımı iletiyorum. Çanakkale Zaferinin 104.Yıldönümü vesilesiyle her yönüyle anlamlı ve değerli bir konseri düzenlemenin onurunu yaşıyoruz.  Okunan türküler ve ağıtlarda duygusal anlar yaşadık. Şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla bizlere emanet edilen bu vatanı birlik ve beraberlik içinde koruyarak, el birliğiyle daha da güçlendireceğiz.104 yıl önce batılı devletler 500 bine yakın asker, gemi ve askeri teçhisatlarla Çanakkale’yi geçip, buradan da İstanbul’u alarak ülkemizi paramparça etmek istediler. Ancak milletimizin milli irade ruhu, vatan aşkı, birlik ve beraberliğiyle, canını hiçe sayarak vatan topraklarına sahip çıkmasıyla bu büyük saldırı bertaraf edildi ve 250 bine yakın şehitle büyük bir kahramanlık destanı yazıldı. Çanakkale’nin her noktasında büyük bir kahramanlık hikayesi vardır.Bizler kahraman ecdadımızın bıraktığı vatan topraklarına sonuna kadar sahip çıkacağız.Çanakkale Zaferi dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık destanıdır. 1000 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan milletimizi var eden kutsal değerlerimizin kökleşmesinde, uğrunda hepimizin canını seve seve feda edeceğimiz dinimiz, vatanımız ve bayrağımız için ailesinden ve sevdiklerinden vazgeçerek şehitlik şerbetini içen bütün şehitlerimiz yüreğimizin en müstesna yerindedir. Başta Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizde minnet, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.” dedi.

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ VE AĞITLAR GÖZYAŞLARIYLA İZLENDİ

Duygu yüklü anların yaşandığı konserde Banazı Kültür ve Sanat Derneği Korosu sanatçıları, Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Selahattin Yalçınkaya yönetiminde  ‘Çanakkale Türküsü’, ‘Havada Bulut Yok’, ‘Ah Bir Ataş Ver’, ‘Eledim Eledim’, ‘ Yelkenler Biçilecek’, ‘Ceddin Deden’ ve ‘Türkiyem’ başta olmak üzere birbirinden güzel kahramanlık türküleri seslendirdiler.

Her biri vatan ve memleket aşkını anlatan duygu yüklü, eşsiz ve etkili türkülere eşlik eden davetliler, gözyaşlarına hâkim olamadıkları müzik dinletisini başarıyla sahneleyen Banazı Kültür ve Sanat Derneği Korosu sanatçıları ile İnönü Üniversitesi Mehteran Topluluğunu tebrik ettiler. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ile MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Selahattin Yalçınkaya ile İnönü Üniversitesi Mehteran Topluluğu Mehterbaşı Kenan Oktay’a günün anısına tablo ve kayısı paketi hediye ettiler.