“Fiyat Artışına Yönelik Tedbirlerimizi Artırdık”

“Fiyat Artışına Yönelik Tedbirlerimizi Artırdık”
Yayınlanma tarihi, 23 Mart 2020

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, MARKETLERİ DENETLEDİ

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, korona virüs nedeniyle vatandaşların yoğun talep gösterdiği kolonya, dezenfektan ve gıda ürünleri satan işyerlerine yönelik denetimlerini artırdı.  Başkan Çınar, hijyen, temizlik ve gıda ürünlerinde yaşanabilecek yüksek fiyatlandırmanın önüne geçmek için denetim ve kontrolleri artırdıklarını söyledi.

MARKETLERDE ÜRÜN FİYATLARI İNCELENDİ

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gündem olan korona virüsü salgınına karşı aldığı tedbirleri anında uygulayan Yeşilyurt Belediyesi son olarak zabıta ekipleri aracılığıyla esnaf ve marketlerde vatandaşların yoğun talep gösterdiği ürünlerdeki fiyat artışlarını kontrol etti.  

DENETİMLER ARTARAK DEVAM EDECEK

Ticaret İl Müdürlüğünün yetkililerinin de yer aldığı denetimlerde ürünlerin geliş faturaları ile etiket fiyatları incelendi.

“HAKSIZ KAZANCA İZİN VERMEYİZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, korona virüsüne karşı belediye olarak temizlik ve dezenfekte çalışmalarının ardından fahiş fiyat konusunda da hassas davranarak ilçede bulunan marketlerde fiyat denetimi yaptıklarını söyledi. 

Koronavirüs nedeniyle oluşan hassasiyeti istismar eden fırsatçılara göz açtırmayacaklarını söyleyen Başkan Çınar, “Vatandaşlarımız tarafından kendilerini korumak ve virüsün yayılmasını engellemek amacıyla bazı ürünlere ilçemizde de talep artmıştır. Olağan dışı artan talep sonrası haksız kazanç ortamının oluşmaması için ilçede bulunan bütün marketlerde geniş kapsamlı fiyat kontrolleri yapılmaktadır. Zabıta Müdürlüğümüz ile Ticaret İl Müdürlüğü yetkililerinin ortaklaşa yaptıkları denetimlerde temizlik ve gıda başta olmak üzere raflardaki tüm ürünler kontrol edilmektedir.  Halk sağlığının söz konusu olduğu böylesine kritik bir süreçte haksız kazanç elde etmek isteyen hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği için gerekli denetimleri yapmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.