“Gönüllere Hitap Eden, Yüreklerde İz Bırakan Bir Festival Oldu”

“Gönüllere Hitap Eden, Yüreklerde İz Bırakan Bir Festival Oldu”
Yayınlanma tarihi, 01 07 2019

25.YEŞİLYURT KÜLTÜR, KİRAZ VE SPOR FESTİVALİ HEYECANLI VE COŞKULU GEÇTİ

25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivalinin heyecanlı ve coşku dolu geçtiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “25 ncisine ev sahipliği yaptığımız Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimiz aracılığıyla kentimizin ve ilçemizin tanıtımını layıkıyla yerine getirdik. Dünya çapında büyük bir üne sahip dalbastı kirazımızın tanınırlık seviyesine katkı sunan festivalimize hemşerilerimizin gösterdiği büyük teveccüh bizi ziyadesiyle memnun etmiş, gururlandırmıştır” dedi.

KİRAZ FESTİVALİ YEŞİLYURT’A CANLILIK VE HAREKETLİLİK KAZANDIRDI

Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde Yeşilyurt Kaymakamlığı ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneğinin katkılarıyla düzenlenen 25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali, geride bıraktığımız hafta sonu düzenlenen konser programları, yarışmalar, el sanatları sergisi, yöresel yemek ikramları, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçti.

Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, festival heyecanının ilçenin her tarafında aynı düzeyde yaşanmasına ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür ettiler.

BAŞPEHLİVANLIĞI ÖMER YAVUZ KAZANDI

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yeşilyurt Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri, kıyasıya bir rekabete ve mücadeleye sahne oldu. Çırmıktı Ahmet Atılgan Parkı Güreş Sahasında düzenlenen müsabakaları AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, MHP İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya ve ESOB Başkanı Şevket Keskin’in yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Başpehlivanlığı Darende İlçesinden katılan Ömer Yavuz’un kazandığı karakucak güreşlerinde Malatya ve çevre illerden büyükler, minikler ve yıldızlar kategorileri olmak üzere 270’e yakın güreşçi ter döktü.

60 bin 900 TL.para ödüllü müsabakalarda dereceye giren güreşçilere ödül ve madalyaları Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

ADİL NALBANT 2020 YILI GÜREŞ AĞASI OLDU

Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri sırasında gelecek yılın güreş ağası da belli oldu.  Açık artırma usulüyle yapılan ağalık seçiminde 70 bin TL vereceğini vadeden Yeşilyurt’lu işadamı Adil Nalbant 2020 Yılı Güreş Ağası oldu. Adil Nalbant’ı temsilen konuşan İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Zeki Akıncı, ata sporumuz karakucak güreşlerinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için ciddi destekler veren Nalbant ailesine teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, karakucak güreşlerinin yaşaması ve yaşatılması için ekonomik anlamda destek sağlayan bu yılki güreşlerin ağası Mehmet Ali Palancı ile 70 bin TL. ile ağalık seçimini kazanan Adil Nalbant’a teşekkürlerini sundu.

“HER YÖNÜYLE BAŞARILI BİR FESTİVAL OLDU”

7’den 70’e tüm vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivale ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya ve Yeşilyurt’a yakışan, her anlamda başarılı ve faydalı bir festival düzenlediklerini ifade ederken, festival nedeniyle yurt içi ve yurt dışından gelen davetlileri en güzel şekilde ağırladıklarını söyledi.

“FESTİVALİMİZE GÖSTERİLEN TEVECCÜH HEPİMİZİ ONURLANDIRDI”

25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivalinde gönüllere hitap eden, yüreklerde iz bırakan etkinliklere ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Örf, adet, gelenek ve görenekleriyle çok sağlam kadim medeniyete sahip güzel ilçemizin tarihi ve turistik mekânlarının yanı sıra yöresel yemekleri, tadı ve aromasıyla damaklarda farklı bir lezzet bırakan, dünyaca üne sahip dalbastı kirazımız başta olmak üzere diğer tarımsal ürünlerimizin tanıtımını yapmak amacıyla düzenlediğimiz 25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivalimiz her yönüyle başarılı geçmiştir. Yerel ve ulusal sanatçılarımızın katılımıyla farklı mahallelerde düzenlediğimiz konserlerimize, el sanatları sergimize, yöresel yemek tanıtımlarımıza, kiraz yarışmamıza, geleneksel oyunlarımıza, karakucak güreşlerimize, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerimize halkımızın gösterdiği yoğun ilgi ve katılım bizleri sevindirmiştir. Gönüllere hitap eden, insanların memnuniyetini gördüğümüz etkinliklerimizi başarıyla hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Kardeşlik, dayanışma ve birliktelik havasında geçen festival etkinlikleri boyunca ilçemizde yaşanan hareketlik ve renkli görüntüler arzu ettiğimiz tablonu ortaya çıkmasını sağlamıştır. İlçemizin dört bir tarafında aynı heyecan ve coşkuyla geçmesine önem verdiğimiz festivalimiz, son yıllarda gerek fiziki yatırımlar gerekse de sosyal sorumluluk projeleriyle bölgesinde takip edilen bir ilçe hüviyetine ulaşan Yeşilyurt’umuzun marka değerine katkı sağlamıştır” dedi.

“EMEK VEREN, DESTEK VEREN, KATKI SUNAN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER”

Toplumsal dayanışma, huzur ve kardeşlik ortamına önemli katkılar sağlayan festivalin hayata geçmesinde emek, çaba ve destek veren herkese teşekkürlerini sunan Başkan Çınar, “  Festivali ortaklaşa düzenlediğimiz İlçe Kaymakamlığımız ile İstanbul Yeşilyurtlular Derneği başta olmak üzere festivaldeki etkinliklerimize katılarak bizleri onurlandıran Milletvekillerimize, Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Battalgazi ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, kurum müdürlerimize,  İlçe Ziraat Odamıza, İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize, sivil toplum ve meslek örgütlerinin yetkililerine, iş insanlarımıza, siyaset ve spor dünyamızın önde gelen isimlerine, yurt içi ve yurt dışından katılım gösteren misafirlerimize, mahalle muhtarlarımıza, festivalimizi tüm dünyaya aktaran yazılı ve görsel medya kuruluşlarının temsilcilerine ve kıymetli hemşerilerimize şahsım ve festival tertip komitesi adına şükranlarımı sunarım. Kiraz yarışmasında dereceye giren çiftçilerimiz ve bahçe sahiplerimizin yanı sıra karakucak güreşlerimizde dereceye giren sporcularımıza, güreş ağamıza, hakem komitesine, güvenlik görevlilerimize, festival için aylardır yoğun mesai yapan Başkan Yardımcılarımıza, Birim Müdürlerimize ve personellerimize de ayrıca teşekkür ederim. Her anı heyecanlı, her anı canlı geçen festivalimizin  ‘Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’ sloganımıza değer katmasının yanında, Malatya ve Yeşilyurt’un gelişim ve değişim sürecine sağladığı önemli katkılar hepimizi onurlandırmıştır. Festival ve diğer tüm hizmetlerimizin temel amacı; şehrimize ve ilçemize katma değer katmak, kentlilik bilincini korumak, kentin tanıtımını yapmak, halkımızın gönlüne girebilmek, dualarını alabilmek ve yüzlerinde tebessüm oluşturabilmektir. Allah’a şükürler olsun ki herkesin el birliği ile yapmasıyla bu hedeflerimize ulaştık, her yönüyle başarılı bir festivale ev sahipliği yaptık. Önümüzdeki yıllarda daha farklı etkinlikler ve organizasyonlarla, daha fazla kesime ulaşan bir festivalle halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.