“Hain Darbeyi Unutmayalım, Unutturmayalım”

“Hain Darbeyi Unutmayalım, Unutturmayalım”
Yayınlanma tarihi, 14 07 2020

BAŞKAN ÇINAR, 15 TEMMUZ TEMALI KARMA RESİM VE FOTOĞRAF SERGİSİNE KATILDI

15 Temmuz Darbe Kalkışması sırasında ve sonrasında çekilen tarihi resim ve fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Ülkemizin birliğine, kardeşliğine, bağımsızlığına ve kalkınmasına kastedilen bu hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmamamız ve unutturmamamız lazım.” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’U UNUTMAMAK ADINA FAYDALI BİR SANATSAL ETKİNLİK”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle açılan fotoğraf sergisini gezerek, her biri fedakarlığı, özveriyi, vatan ve bayrak aşkını anlatan eserleri inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 15 Temmuz’u unutmamak ve farklı yönleriyle görebilmek adına güzel bir fotoğraf sergisinin açıldığını ifade etti.

“AZİZİ MİLLETİMİZİN FEDAKÂRLIĞI VE VATAN SEVDASI TAKDİR ŞAYANDIR”

Konuşmasında hain darbe kalkışmasının asla unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğinin altını çizen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Aradan dört yıl geçmesine rağmen 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının hafızalardaki yerini sağlamlaştırmak, unutmamak ve unutturmamak ayrıca gelecek kuşaklara taşınmasını sağlayacak faydalı bir sanatsal etkinliğe katıldık. O gece ve sonrasındaki gecelerde vatan savunması için uyumadan, dinlenmeden ellerindeki Türk Bayraklarıyla nöbet tutan vatandaşlarımızdan, şehadet şerbeti içen şehitlerimiz ve çıkan çatışmalarda yaralanan gazilerimizin yer aldığı birbirinden değerli eserleri halkımızla buluşturanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Fotoğraf sergisi bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Çünkü sayfalarca yazıyla anlatılmak istenilenler, fotoğraf sayesinde bir karede anlatılıyor. Milletimize devletimize sonuna kadar sahip çıkmamız lazım, çünkü burası bizim topraklarımız ve vatanımızdır. İnadına kardeşlik,inadına birbirimize kenetlenmemiz lazım. O günkü  darbe girişimi ile içimizdeki hainler, ülkemize, bayrağımıza ve milletimize kastettiler.  Bu millet aynı Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi vatanına, bayrağına, demokrasisine ve kendisine sahip çıktı. Bizlerin o geceyi, yapılan hainliği ve milletimizin yazdığı destanı her zaman hatırlamamız lazım. Rabbim birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz daim eylesin. Asla unutulmayacak olan o gecenin hafızalarda sürekli taze kalmasını sağlamak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. “ diye konuştu.