“Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmek Hayatı Anlamaktır”

“Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmek Hayatı Anlamaktır”
Yayınlanma tarihi, 28 Haziran 2018

YEŞİLYURT KENT KONSEYİ’NDE İKİ AY SÜRECEK YAZ KUR’AN KURSU BAŞLADI

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından başlatılan 2018 Yılı Yaz Kur’an Kursunun açılışında okudukları  Kur’an-ı Kerim Tilavetleri, dualar ve ilahiler protokol üyeleri ve davetlileri duygulandıran çocuklar, güzellikleri ve masumiyetleriyle takdir topladılar.

 KUR’AN-I KERİM, PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATI, AHLAK VE İNANÇ DEĞERLERİ ÖĞRETİLECEK

Çocuklara yönelik Kur’an-ı Kerim öğretimi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan Kur’an-ı Kerim kursu için gerçekleşen açılış törenine; Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Müftüsü Ümit Çimen, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Berber, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“KURSUMUZ 24 AĞUSTOS’TA TAMAMLANACAK”

Öğrenciler tarafından okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetleri, dualar ve ilahilerle manevi bir atmosferin oluştuğu törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Berber, “Yeşilyurt Kent Konseyi olarak mübarek kitabımız Kur’an-ı Kerim’in doğru okunması, anlaşılması ve özellikle küçük yaşlardaki genç dimağlara öğretilmesine destek vermek amacıyla İl ve İlçe Müftülüğümüzün destekleriyle açtığımız Yaz Kur’an Kursumuz 24 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecektir. İl Müftülüğümüz tarafından görevlendirilen dört öğretmenimizin gözetiminde 110 öğrencimize Kur’an-ı Kerim öğretimi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi dersler verilecektir” dedi. 

“KURAN-I KERİM PEYGAMBER EFENDİMİZİN BİZE EN BÜYÜK EMANETİ, YÜCE ALLAH’IN İLAHİ MEKTUBUDUR”

Yeşilyurt Kent Konseyine uygulanan projeden dolayı teşekkürlerini sunan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen ise, “Toplumun din konusunda aydınlatılmasında önemli gördüğümüz Kuran kurslarımız içerisinde yaz Kur’an Kurslarımızın çok daha farklı yere sahiptir. Öğrencilerimizin yaz tatilinde Kuran’la buluşmaları ayrı bir güzelliktir. Kuran-ı Kerim bizi biz yapan değerlerin beslendiği en önemli kaynaktır. Kuran-ı Kerim Peygamber Efendimizin bize en büyük emaneti, yüce Allah’ın ilahi mektubudur. Bu emanete sahip çıkıp, ilahi mektubu anlamayı amaç edinen öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA ERKEN YAŞLARDA DİNİ VE TOPLUMSAL DEĞERLERİ ÖĞRETELİM”

Çocukların karakterinin oturmaya başladığı çağlarda Kur'an eğitimi alması gerektiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, çocukların erken yaşlarda dini değerleri öğrenmeleri ve öğrendiklerini gündelik hayatlarında tatbik etmelerinin toplumsal huzur, kardeşlik, paylaşma ve dostluk bağlarının daha da güçlenmesine vesile olacağını söyledi.

“HER AÇIDAN GÜZEL YETİŞTİRİLMİŞ ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Yeşilyurt Belediyesinin çocukların ve gençlerin doğru ve güzel yetişmelerine fırsat tanımak adına önemli hizmetlerde bulunduğunu hatırlatan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ “Yeşilyurt Belediyesi olarak her alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İlk emri ‘Oku’ olan İslam dininin temsilcileriyiz, bu anlamda dini doğru bir şekilde öğrenip eğitimini de bu şekilde almalıyız. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek hayatı bütün yönleriyle doğru anlamaktır. ‘Yeşeren Umutlar’ başlığı altında gerçekleşen ve bizimde destek verdiğim proje çerçevesinde öğrencilerimize milli, dini, ahlaki, gelenek ve görenek çerçevesine uygun eğitimler verildi.  Bu tür çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Kent Konseyimizin böyle bir proje başlatması beni gururlandırdı. Sevgili öğrencilerimizin yaz tatilinden en iyi şekilde istifade edebilmeleri, yüce kitabımızı öğrenebilmeleri için sunulmuş güzel bir imkândır. Erken yaşlarda dini ve kültürel değerlerini bilen, ailesine ve çevresine saygılı, vatanını, milletini ve bayrağını seven bir anlayışla büyüyecek, her açıdan güzel yetiştirilmiş çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Yeşilyurt Belediyesi olarak hâyırlı olan ne varsa destekçisiyiz, hâyra öncülük etmeye her zaman adayız. İl Müftülüğümüze sağladığı katkıdan dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum, öğrencilerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZA KUR’AN-I KERİM ÖĞRETEREK HİZMET EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Yaz Kur’an Kursuna katılan öğrencileri tebrik eden Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, " ‘Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve onu da başkalarına öğretendir" hadisi şerifi düsturu ile çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet etme gayreti içerisinde olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MİNİKLER OKUDUKLARI DUA VE İLAHİLERLE GÖNÜLLERİ FETH ETTİ

Okullarını bitirip yaz tatilini verimli geçirebilmek adına Yeşilyurt Kent Konseyinin başlattığı Yaz Kuran Kursuna katılan çocuklar güzellikleri ve masumiyetleriyle dikkat çektiler.

Kaymakam Sakar, Belediye Başkanı Çınar ve İl Müftüsü Çimen, okudukları dua ve ilahilerle gönülleri feth eden çocukları tebrik ettikten sonra günün anısına hazırlanan hediye paketlerini takdim ettiler.