“Muhacir-Ensar Muhabbetimizi Bozmaya Kimsenin Gücü Yetmez”

“Muhacir-Ensar Muhabbetimizi Bozmaya Kimsenin Gücü Yetmez”
Yayınlanma tarihi, 05 Haziran 2018

YEŞİLYURT BELEDİYESİ İFTARDA SURİYELİ AİLELERİ AĞIRLADI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Suriye’deki zulüm ve baskıdan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalarak Malatya’ya yerleşen Suriyeli ailelerimizle iftar bereketini ve huzurunu paylaşmaktan büyük bir onur duyduk. Rabbim, muhacir-ensar muhabbetini bozmak isteyenlere fırsat vermesin! Bizim sizlerle aramızdaki dini, insanlık ve akrabalık bağımızı koparmaya kimsenin gücü yetmez” diye konuştu.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ VE İLAHİLERLE MANEVİ BİR HAVA OLUŞTU

Yeşilyurt Belediyesi, Suriye’deki savaş ortamından kaçarak Malatya’ya sığınan Suriye’li aileleri  Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen ‘Gönlümüz Bir, Soframız Bir’ iftar programında misafir etti.

Mescid-i Takva Cami İmamı İdris Kaya tarafından okunan Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından ‘Hoş Sâda’ İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilerle manevi bir atmosfer oluştu.

“HER DAİM YANIMIZDA OLAN YEŞİLYURT BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Malat YA Şam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Nur Yusuf, Yeşilyurt Belediyesinin her türlü şart ve durumda yanlarında olduğunu ifade ederken, “Zalim Esed’in zulmünden dolayı Malatya’ya sığınan kardeşlerimizi aynı sofra etrafında, birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya getiren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Malatya’ya geldiğimiz andan itibaren Yeşilyurt Belediyesine ilettiğimiz tüm sıkıntılarımız çözüme kavuştu. Allah onlardan razı olsun. Yeşilyurt Belediyesi bizim her zaman yanımızda olmuştur, desteklerini esirgememiştir. Bize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Başkanımıza ve ekibine Dernek Yönetimi ve bütün Suriyeli aileler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Cenab-ı Allah Ramazan Ayının huzur ve bereketini daim kılsın, sofralarımız bereketli olsun.” dedi.

 “KARDEŞLERİMİZİ MİSAFİR ETMEKTEN ONUR DUYDUK”

İftar davetine gösterilen ilginin kendilerini sevindirdiğine dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Malatya’ya sığınan Suriyeli kardeşlerimizle aynı sofra etrafında bir araya gelmenin bahtiyarlığını yaşamaktayız. Yeşilyurt Belediyesi olarak her zaman kardeşlerimizin yanındayız, onların derdi bizim derdimizdir. Müslümanlığın temelinde kardeşine yardım etmek, ekmeğini ve suyunu paylaşmak vardır, bizlerde bu anlayış doğrultusunda yaşanan zulümden dolayı evinden ve yurdundan olan Müslüman kardeşlerimize elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Yunus Emre’nin söylediği gibi: “Yaradılanı severiz Yaradan’dan ötürü”. Yurtlarından kopup gelen kardeşlerimizle gönlümüzü ve soframızı paylaşmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

“ARAMIZDAKİ DİNİ, İNSANLIK VE AKRABALIK BAĞINI KİMSE KOPARAMAZ”

Başkan Çınar, “Ülkelerimiz arasında sınırlar olsa da aramızda din bağı var, akrabalık bağı var, hepsinden önemlisi insanlık bağı var. Bugüne kadar elimizden gelen tüm desteği verdik, bizden yardım isteyen tüm kardeşlerimize Devletimizin aktardığı imkânları ulaştırdık. Aramızdaki muhacir-ensar muhabbetini bozmaya kimsenin gücü yetmez. İç ve dış hainler ne kadar plan yaparlarsa yapsınlar biz kardeşlerimize gönlümüzü ve soframızı açmaya devam edeceğiz.  Mübarek Ramazan-ı Şeriflerinizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra okunan ezan ve yapılan duaların ardından hep birlikte iftar yapıldı.