“Öğrencilerimizin Doğaya Sahip Çıkma Gayretlerini Takdir Ediyoruz”

“Öğrencilerimizin Doğaya Sahip Çıkma Gayretlerini Takdir Ediyoruz”
Yayınlanma tarihi, 27 Şubat 2019

BAŞKAN ÇINAR, ATIK PİL TOPLAMADA BİRİNCİ OLAN ABDULKADİR ERİŞ İLKOKULU’NU ZİYARET ETTİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “21. Yüzyılın en önemli sorunlarından bir tanesi de çevre sorunudur. Kaynaklarını hızla tüketen dünyamızın tasarruf bilinci ile kurtulabileceğini unutmamalıyız. Çevreye ve doğaya sahip çıkmalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak çevreye duyarlı, doğaya saygılı bir hizmet felsefesine sahibiz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ve sosyal sorumluluk projelerimizle ilçemizi bu alanda örnek alınan bir hüviyete kavuşturduk.” diye konuştu.

890 KG.ATIK PİL TOPLAYAN ABDULKADİR ERİŞ İLKOKULU, YEŞİLYURT BİRİNCİSİ OLDU

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin destekleriyle düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasında topladığı  890 kg. atık pil ile Yeşilyurt’ta birinciliği elde eden Abdulkadir Eriş İlkokulunu ziyaret etti.

MALATYA’DA Kİ OKULLARDA TOPLAM 5 BİN 192 KG.ATIK PİL TOPLANDI

Çevre ve insan sağlığının korunması noktasında örnek bir davranış sergileyen okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencileri tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, düzenlenen yarışmada Malatya genelinde ki okullarda toplamda 5 bin 192 kg atık pilin bir araya getirilmesini büyük bir başarı olarak gördüklerini söyledi.

“2 MİLYON 267 METREKÜP TOPRAĞIN KİRLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇTİK”

Beş yıllık dönemde hayata geçirdikleri yatırımlar ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında topladıkları atık pillerle yaklaşık 2 milyon 267 metreküp toprağın kirlenmesinin önüne geçtiklerini hatırlatan Başkan Çınar, 2015 yılından bugüne kadar düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmalarında birinciliği elden bırakmayan Abdulkadir Eriş İlkokulunun örnek bir davranış sergilediğini sözlerine ekledi.

 “ÇEVRECİ BELEDİYE OLDUĞUMUZU YATIRIM VE PROJELERİMİZLE ORTAYA KOYUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde sürdürülen ‘Sıfır Atık’ projesini desteklemek ve doğaya sahip çıkmak amacıyla ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Başkan Çınar, okullarda geri dönüşümün önemi üzerine eğitimler verdiklerini, beş yıllık sürede ortaya koydukları vizyonla ‘çevreci’ belediye hüviyetine yakışan hizmetlerde bulunduklarını söyledi.

“YARIŞMAYA KATILAN OKULLARIMIZIN ÇEVRE SAĞLIĞINA VERDİKLERİ ÖNEM TAKDİRE ŞAYAN”

Çevre ve doğaya sahip çıkma bilincinin erken yaşlarda edinilmesi gerektiğinden bahseden Başkan Çınar, “‘Ağaç Yaşken Eğilir’ sözünden hareketle, çocuklarımıza çevre ve doğamıza sahip çıkma bilincini erken yaşlarda öğretmeliyiz. Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın, ayak bastığımız toprağın, bilinçsizce tükettiğimiz kaynakların ne denli kıymetli olduğunu asla unutmamalıyız. Yeşilyurt Belediyesi olarak çevremize sahip çıkacak, toplumsal duyarlılığı artırmaya vesile olacak yatırım ve projelerimizle çevre sağlığının korunmasında çözüm odaklı hizmetler üretmeye önem veriyoruz. Yeşilyurt her alanda olduğu gibi çevremize sahip çıkma noktasında örnek bir ilçe hüviyetini korumaya devam etmektedir. Beş yıldır başarıyla yürüttüğümüz eğitim çalışmalarımız kapsamında ilçemizdeki 230 okulumuzda 60 bin öğrencimize geri dönüşümün önemini anlattık. Beş yıl içerisinde düzenlediğimiz etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 10 bin 200 kg atık pil toplamak bu anlamda ciddi bir başarıdır. ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında ilçemizde bugüne kadar topladığımız atık pillerle 2 milyon 267 bin metreküp toprağın kirlenmesinin önüne geçmiş olmak bu anlamda ortaya koyduğumuz vizyonun bir sonucudur. 2017-2018 yılı Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin destekleriyle düzenlenen yarışmada Malatya genelinde ki tüm okullarda toplamda 5 bin 192 kg atık pilin toplanmasında emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Yarışma kapsamında 890 kg. atık pil toplayarak ilçemizde ki okullar arasında birinciliği elde eden Abdulkadir Eriş İlkokulumuzu ise 2015 yılından bugüne kadar düzenlenen yarışmalarda sürekli birinci olmasını takdirle karşılıyoruz. Okulumuz topladığı atık pillerle yaklaşık 198 bin metreküp toprağın kirlenmesini engellemiştir. Bu gibi yarışmalardaki temel amaç; ilköğretim seviyesindeki çocuklarımızın temiz bir çevre için duyarlı ve bilinçli olmasını sağlamaktır. Başta okul idarecilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi çevre sağlığı noktasında gösterdikleri hassas ve özel yaklaşımdan dolayı tebrik ediyorum. Bunun yanı sıra yarışmaya katılarak çevre ve doğa sağlığının korunması noktasında özel bir hassasiyet gösteren bütün eğitim kurumlarımızın idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

Atık Pil Toplama Yarışmasında Yeşilyurt’ta ki okullar arasında birinci olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Abdulkadir Eriş İlkokulu Müdürü Turan Kaya ise, öğrencileri tebrik ederken, çevre ve doğanın korunması noktasında teşvik edici hizmetlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu. Müdür Kaya, yoğun geçen seçim çalışmalarına rağmen öğrencileri bu özel günlerinde yalnız bırakmayan Başkan Çınar’ı okullarında ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını sözlerine ekledi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, konuşmaların ardından Abdulkadir Eriş İlkokulu öğrencilerine spor malzemeleri ile çeşitli hediyeler takdim etti.