“Ordumuzun Üstün Hizmetlerine Katkı Sağlamanın Bahtiyarlığını Yaşıyoruz”

“Ordumuzun Üstün Hizmetlerine Katkı Sağlamanın Bahtiyarlığını Yaşıyoruz”
Yayınlanma tarihi, 13 Ağustos 2018

 

TERÖR OPERASYONLARINDA GÖREV ALAN MAYIN ARAMA KÖPEKLERİNİN KONTROLLERİ SÜRÜYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Terör operasyonları ile sınır birliklerindeki sıkı denetimlerde Türk Silahlı Kuvvetlerine çok önemli destekler sağlayan mayın arama köpeklerinin rutin sağlık kontrollerini üstlenmiş olmak bizim adımıza mutluluk verici bir hizmettir. Ordumuzun üstün ve başarılı hizmetlerine katkı sağlamanın bahtiyarlığını yaşamaktayız” dedi.

DÖRT ADET MAYIN-BOMBA ARAMA KÖPEĞİNİN KONTROLLERİ YAPILDI

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü, terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlarını sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır hattındaki güvenlik faaliyetlerinin yanı sıra özel operasyonlarda kritik görevler üstlenen mayın ve bomba arama köpeklerinin rutin sağlık kontrollerine devam ediyor.

2.Ordu Komutanlığında görevli askeri personeller tarafından Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğüne ait Kliniğe getirilen mayın arama köpeklerinin rutin sağlık kontrolleri yapıldı.

Uzman hekimler tarafından öncelikle kontrolleri yapılan mayın arama köpeklerinin vücutlarındaki tüm bölgeler geniş bir incelemeye alınırken daha sonra gerekli tedavileri titiz bir şekilde gerçekleştirildi.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILAN KÖPEKLER BİRLİKLERİNE GÖNDERİLDİ

Rutin sağlık kontrolleri yapılan kunt, aki, akben, bayka, asya, fadiş, bayan ve ekin isimli mayın arama köpekleri özel araçlarla birliklerine götürüldüler.

“GURUR DUYULACAK BİR HİZMET SUNMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Mayın arama köpeklerinin kontrollerini yerinde takip ederek yetkililerden detaylı bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sınır karakollarının yanı sıra terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonlarda önemli görevler üstlenen mayın ve bomba arama köpeklerinin kontrollerini üstlenmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

“ORDUMUZUN FAALİYETLERİNE KATKI SUNMANIN BAHTİYARLARINI YAŞAMAKTAYIZ”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin saha faaliyetlerinde aktif rol alan mayın-bomba arama köpeklerinin  tuzaklanmış mayınları tespit ederek kritik bir görevler üstlendiğini hatırlatan  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensupları tarafından Veteriner İşler Müdürlüğümüze ait Kliniğe getirilen mayın ve bomba arama köpeklerinin gerekli sağlık kontrolleri ve bakımları büyük bir titizlikle gerçekleştirildi. Sınır birliklerindeki etkin faaliyetlerin yanı sıra terör örgütlerine yönelik gerçekleşen başarılı operasyonlarda çok büyük katkılar sağlayıp aktif rol alan mayın arama köpeklerinin bakımını üstlenmek bizim adımıza mutluluk vericidir, Türk Silahlı Kuvvetlerimize bu şekilde katkı ve destek sağladığımız için gurur duyuyoruz. Bizler her zaman ordumuzun yanındayız. Veteriner İşler Müdürlüğümüz bu konuda belirli bir program belirleyerek mayın arama köpeklerinin her operasyon dönüşünde parazit bakımları ve bağışıklık sistemi kontrolleri başta olmak üzere aşılama ve diğer kontrollerini büyük bir özenle yapmaktadır. Sınır hattındaki büyük mücadelenin önemli parçası olan mayın ve bomba arama köpeklerinin bakımlarını üstlenerek Türk Silahlı Kuvvetlerine bir nebze de olsa katkı sağlamanın bahtiyarlığını yaşamaktayız. Mayın arama köpeklerinin sağlıklı bir şekilde birliklerine dönmeleri ve görevlerini kusursuz yapmaları için elimizden gelen desteği ve katkıyı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

HAİN EMELLERİNİ BU KEZ DE EKONOMİ ÜZERİNDEN YAPMAYA KALKIŞIYORLAR”

Türkiye üzerinde büyük emelleri olan iç ve dış hainlerin bulunduğunu sözlerine ekleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Türkiye’nin büyüyüp güçlenmesine mani olmak adına iç ve dış hainlerin oyunları asla bitmiyor, ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmaya devam etmektedir. Şimdi bu oyunlarını ekonomi üzerinde yapmaya kalkışıyorlar, millet olarak bunun farkındayız. Bizler her zaman vatanımızın birliği ve dirliğinden yanayız, kardeşliğimizi parçalamak isteyenlere katiyen müsaade etmeyeceğiz, daha dikkatli olacağız. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin, hainlere fırsat vermesin inşallah” diye konuştu.

BAŞKAN ÇINAR, TRT, ANADOLU AJANSI VE MEDYA KURULUŞLARINA BİLGİ VERDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, mayın arama köpeklerinin sağlık kontrollerini takip eden TRT ile Anadolu Ajansı başta olmak üzere haber ajansları ile yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcilerine özel açıklamalarda bulundu.