21.04 2017

Polat, “Miraç Mucizesi İnsanlığın Kurtuluşu İçin Önemli Mesajlar Veriyor”

BELEDİYE BAŞKANI POLAT’IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Mübarek üç ayların içinde yer alan Miraç Kandili münasebetiyle mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Miraç mucizesi, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) yaptırılan mukaddes bir yolculuğu, manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişini ifade etmektedir. Miraç mucizesinde de Peygamberimiz aracılığıyla insanlığın kurtuluşu için bizlere önemli görev ve mesajlar var” dedi.

“Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur” diyen Başkan Polat mesajında, “Miraç Kandili, ilahi rıza ve desteği kazanacak işler yapmamız, iç dünyamıza dönüp kendimizi sorgulamamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunmamız ve nefis muhasebesi yapabilmemiz için güzel bir fırsattır.

Dinimizin direği olan namaz Miraç’ın hediyesidir ki; aynı zamanda müminin miracıda namazdır. Peygamber Efendimiz Miraç’ta vasıtalardan arınmış olarak Allah’ü Teâlâ ile nasıl karşı karşıya geldiyse, mümin de namazda vasıtasız olarak doğrudan doğruya rabbinin huzuruna çıkar.

O’nun sonsuz ɑffındɑn, merhametinden, faydalanmamız dileğiyle, okuyacağımız duaların ve kılacağımız namazlarımızı Cenabı-ı Allah’ın kabul etmesini niyaz ederim.

Bu duygularla Miraç Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, dualarımızın kabul görmesini, Müslümanların, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ve niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.