“Ramazan Ayının Müjdecisi Berat Kandili’ne Erişmiş Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

“Ramazan Ayının Müjdecisi Berat Kandili’ne Erişmiş Olmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”
Yayınlanma tarihi, 18 Nisan 2019

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI;

Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Mübarek Ramazan Ayının müjdeleyicisi bir Berat Kandiline daha kavuşmanın sevinci ve şükrü içerisindeyiz. Berat Kandili, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine sığındığımız, gönüllerimizi tövbe ile arındırdığımız mübarek bir gecedir. ” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yayımladığı mesajda; Rabbimizin rahmeti ve nimeti geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve musibetlerden kurtuluşu ifade eden Berat, bu engin manaların gerçekleştiği müstesna bir gecenin adıdır. Kurtuluş, af ve arınma anlamına gelen Berat Kandili, bizlere bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalardan ve günahlardan tövbe ederek, Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiretine sığınma fırsatı sunar. Bu gecede ibadet ve dualarla Rabbimize yakınlaşmalı, Yüce Mevla'ya, ailemize, çocuklarımıza, çevremize ve tüm insanlığa karşı olan görev ve sorumluluklarımızı yeniden hatırlayarak, yeni bir ümit ve kararlılıkla geleceğimizi şekillendirmeye çalışmalıyız.

Bu duygularla Berat Kandil’inin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin ve saygının hâkimiyetine vesile olmasını diler; ülkemizin ve İslam Âleminin mübarek gecesini tebrik ederim’’ ifadelerini kullandı.