“Yeryüzündeki En Büyük Engel Fiziki Değil, Gönül Engelidir”

“Yeryüzündeki En Büyük Engel Fiziki Değil, Gönül Engelidir”
Yayınlanma tarihi, 28 Eylül 2018

 

BAKAN MURAT KURUM, KUBA MESCİDİ VE ENGELSİZ PARKIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, engelli vatandaşların sosyal yaşamına ve fiziksel gelişimlerine fayda sağlamak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından kente kazandırılan Kuba Mescidi ve Engelsiz Park’ın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yeryüzündeki en büyük engel, fiziki değil gönül engelidir. Böylesine anlamlı ve değerli bir yatırımı ilçeye kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya Valisi Ali Kaban, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Belediye Başkanları, kurum, kuruluş ve meslek örgütlerinin temsilcileri, mahalle muhtarları, engelli vatandaşlar, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“HEDEF: ENGELLERİ KALDIRAN, ENGELSİZ BİR YEŞİLYURT”

Engelleri kaldıran, engelsiz bir Yeşilyurt hedefiyle başlattıkları yatırım ve sosyal sorumluluk projelerini başarıyla sürdürdüklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, engelli vatandaşların rahatlıkla gezip, dinlenebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri şekilde tasarımı yapılan Engelsiz Park ile kent mimarisini büyük değer katan Kuba Mescidini Malatya’ya kazandırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“KUBA MESCİDİMİZ VE ENGELSİZ PARKIMIZI HİZMETE SUNMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Açılışta kendilerini yalnız bırakmayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere tüm davetlilere teşekkürlerini sunan Başkan Çınar, bölgenin en güzel Engelsiz Parkını Yeşilyurt’a kazandırmaktan onur duyduklarını ifade ederken şunları söyledi; “Yeşilyurt Belediyesi olarak bir taraftan temel belediyecilik hizmetlerimizi yaparken bir taraftan da sosyal sorumluluk projelerimizi gerçekleştiriyoruz. İkisi birleşince de ortaya böyle güzel eserler çıkıyor. Fahri Kayahan Caddemizin ortasında bir park yaptık, bu parkımızı engel tanımayan kardeşlerimiz için düzenledik, içine tarih kokan bir mescid inşa ettik ve Yeşilyurtluların hizmetine sunduk. Toplam alanı 9 bin 226 metrekare olan bu parkımızda engel tanımayan kardeşlerimizin rahatlıkla gezip dinlenebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri tasarımlar ve uygulamalar mevcuttur. Bir taraftan yollarımızı ve kaldırımlarımızı engelli kardeşlerimize göre düzenlerken bir taraftan da sadece onlara hitap eden böyle bir park inşa etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 140 metrekare olan Kuba Mescidimiz ise 170 kişilik kapasiteye sahiptir. Betonlaşmanın şehirlerin kimliğini ortadan kaldırmaya başladığı bir zamanda, biz, mescidimizi medeniyetimizin izlerini takip ederek klasik mimariyle inşa ettik ve hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Mescid ve lavaboları engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarladık. Yeşilyurt’umuza ve Malatya’mıza hayırlı olsun!.” dedi.

“Dezavantajlı hemşerilerimizi birleştirecek hizmetlerimizle bu alanda da farklı hizmetler sunuyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin toplumun en önemli parçası olduklarını göstermek, yaşam kalitelerini yükseltmelerine katkı sağlamak adına onların ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bizim bu yıl ki sloganımız ‘Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt’ tur. İlçemizde ki bütün vatandaşlarımızın huzur, mutluluk ve güven içerisinde yaşaması için 7/24 çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın da bu mutluluktan pay alması bizim en büyük önceliğimizdir. Engelli fitness aletleri, engelli çocuk oyun grupları, basketbol sahası, engelli wc, mescit, kamelyalar, oturma grupları, pergolalar, yürüyüş yolları ve otopark alanının yer aldığı Engelsiz Parkımızı hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelsiz Parkımız içerisinde özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların eğitim, deneyim ve becerilerini geliştirmeye yönelik oyun alanları ve oyun araçları yer almaktadır. Parkımızın özel ilgiye muhtaç çocukların eğitiminde, dünyayı algılamalarında, problem çözme yeteneklerinin gelişmesinde, deneyim ve becerilerinin artmasında rol oynamasını hedefliyoruz. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Düzenlediğimiz etkinliklerde engelli kardeşlerimize toplam 80 adet engelli araç, sekiz adet işitme cihazı ile protez kol hediye ettik. "Tut Elimden" projesi kapsamında sağlık problemlerinden dolayı eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan engelli bireylerimize okuma-yazma eğitimiyle sosyal ve psikolojik destek sağlıyoruz.  ‘Baştâcı’ projemiz kapsamında ilçemizde yaşayan yaşlı vatandaşlarımızla birlikte engelli kardeşlerimizin de ev ve kişisel bakımlarını özenle yapmaktayız. Otizm Derneği ile Görme Engelli Spor Kulüplerimize bina tahsisi yaptık. Engelli bireylerimizin toplumsal hayata daha fazla entegre olmaları, sosyal hayatın içerisinde etkin bir şekilde yer almalarını sağlamak adına üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

VALİ KABAN, “PROJELERDEN ALINAN SONUÇLAR HİZMETLERİN YERİNDE VE DOĞRU ŞEKİLDE YAPILDIĞINI GÖSTERİYOR”

 Engelli vatandaşlara yönelik pozitif hizmetlerinden dolayı Yeşilyurt Belediyesini tebrik eden Vali Ali Kaban ise, “ Kentlileşmenin arttığı günümüz dünyasında şehirlerde özellikle yeşil alan ve ayrıcalıklı hizmetleri hak eden engelli vatandaşlarımızla ilgili ihtiyaç duyulan alanların sayısının artması önemlidir. Artan ihtiyaçlar göz önüne alındığında yapılması gerekenlerin gerek Büyükşehrimiz, gerekse de ilçe belediyeleri olarak yaptıkları çalışmalara baktığımızda ciddi anlamda başarı gösterdiklerini görmekteyiz. Sayın Bakanımızın teşrifleriyle hizmete girecek olan Engelsiz Parkımız ve Kuba Mescidimiz aynı mantıkla yapılmış, bir çok çalışmanın güzel örneklerindendir. Engellilere yönelik yapılacak çalışmalar bire bir karşılığını görmektedir. Buradaki parkımızda engelli vatandaşlarımızın faydalanması açısından çok güzel neticeler vereceğine inanıyorum.Engelsiz Park ve Kuba Mescidinin hayata geçmesinde emeği geçen başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız olmak üzere mesai arkadaşlarını tebrik ediyorum.” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECELİK ÇALIŞMALARINDA YEŞİLYURT BELEDİYESİ HER ZAMAN TAKDİRİ HAK EDİYOR”

Engelli vatandaşların sosyal yaşama katılmalarını artıracak değerli bir yatırımın açılış töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Malatya Anadolu’da yüzyıllardır birlikte yaşama kültürünü bize gösteren, dil, din ve ırk ayrımı yapılmadan nasıl yaşanabileceğini bizlere göstermiş güzide bir şehrimizdir. Yeşilyurt Belediyemiz Kuba Mescidi ve Engelsiz Parkı hizmete sunarak bize bu güzellikleri bir kez daha yaşatmıştır. Engelli kardeşlerimiz için burada İller Bankamız ile Yeşilyurt Belediyemizin işbirliğiyle yapılan Engelsiz Parkımızda Yeşilyurt Belediyemiz tarafından Türkiye’de ilk defa Sıfır Atık sistemi de kuruluyor. 10 dönümlük alan içerisinde bizim medeniyetimiz yansıtan motiflerin yer aldığı, hem kültür hem de mimari olarak doğal malzemelerden yapılan Kuba Mescidimizde bugün hizmete giriyor.Her iki projenin de birbirini tamamlayacak ölçülerde olup aynı yerde hizmete girmesi kent mimarisine de ayrı bir anlam katmaktadır.Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ve ekiplerini bu üstün emeklerinden dolayı kutluyorum.Yeryüzündeki en büyük engel, fiziki değil gönül engelidir.Bizler gönüllerimizi, kalplerimizi ve vicdanımızı eğer kaybedersek fiziki engelimiz olmasa ne olur?.” diye konuştu.

AK Parti iktidarları döneminde engelli vatandaşlara yönelik yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında davetlilere bilgiler paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konuşmasından sonra protokol üyelerinin yanı sıra engelli vatandaşlarla birlikte Kuba Mescidi ve Engelsiz Park’ın açılış kurdelesini kesti.

BAKAN KURUM, VATANDAŞLARA AŞURE İKRAM ETTİ, ÇOCUKLARA HEDİYE DAĞITTI

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan Türk Bayrağı desenli aşure kazanlarının başına geçen Bakan Murat Kurum ile protokol üyeleri, davetlilere aşure ikramında bulundu.

Engelsiz Park alanında oyunlar oynayan engelli çocuklarla ilgilenip hediyeler dağıtan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, engelli çocuklarla birlikte basketbol atışı yaptıktan sonra günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.