Yeşilyurt Belediye Meclisi 2021 Yılının Son Toplantısını Yaptı

Yeşilyurt Belediye Meclisi 2021 Yılının Son Toplantısını Yaptı
Yayınlanma tarihi, 01 Aralık 2021

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri karara bağlayıp, 2021 Yılı çalışmalarını tamamladı.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Ali Palancı Başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış ve yoklamanın ardından 03 Kasım 2021 Tarihli Toplantının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından finanse edilen  ‘Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı’ kapsamında Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanacak projeyle ilgili olarak sözleşme imzalamak ve görevlendirme yapmak üzere Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesi onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşiltepe Mahallesi 22.Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon  Uygulama İmar Planı ile Yakınca Mahallesi 15.Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon  Uygulama İmar Plan talebine dair İmar Komisyonu Raporunu onayladı.

Yeşilyurt İlçesinde eğimli parsellerde otopark tasarım ve uygulama yapılmasına yönelik gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Samanlı Mahallesindeki parka isim verilmesine yönelik madde Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna, Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri ile Sosyal Yardım İşler Müdürlüğünün kuruluş, görev, çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmeliğinin güncellenmesine dair madde ise Hukuk İhtisas Komisyonuna havale edildi.

Yeşilyurt Belediyesinde görev yapacak sözleşme personelin ücretinin belirlenmesine yönelik İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi kabul edilirken, gündemdeki dört maddenin ertelenmesine, iki maddenin red edilmesine, sekiz maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildi.

Aralık Ayı gündem maddelerini karara bağladıktan sonra 2021 Yılı çalışmalarını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2022 Yılının ilk toplantısını ise 05 Ocak 2022 Çarşamba Günü saat 14:00’da gerçekleştirecek.