“Yeşilyurt’un Dört Bir Tarafı Pırıl Pırıl”

“Yeşilyurt’un Dört Bir Tarafı Pırıl Pırıl”
Yayınlanma tarihi, 07 07 2018

“Yeşilyurt’un Dört Bir Tarafı Pırıl Pırıl”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Temizlik hizmetlerinde örnek alınan hizmetlerimizin kalitesini ve verimliliğini daha iyi bir noktaya ulaştırmak için Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün envanterine modern ve dayanıklı galvanizli çöp konteynırları dâhil ettik. Yeşilyurt’un dört bir tarafındaki yaşam seviyesini yükseltmek, daha temiz ve güzel bir Yeşilyurt için temizlik hizmetlerimizde ki kalite standartını daha iyi noktaya taşıyoruz.” diye konuştu.

2018 YILINDA TOPLAM 1.577 ADET GALVANİZLİ ÇÖP KONTEYNIRI ALIMI YAPILDI

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatı sonrasında; Yeşilyurt’un dört bir tarafında gece-gündüz devam eden temizlik hizmetlerinin daha hızlı ve akıcı olması adına bin 250 adet 770 litrelik, 327 adette 400 litrelik galvanizli çöp konteynırı alımı gerçekleştirildi.

Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün envanterini daha güçlü hale getirmek adına 2014 yılından bugüne kadar 371 adet beş bin litrelik yer altı, üç bin litrelik 251 adet yer üstü, üç bin 730 adet 770 litrelik galvanizli çöp konteynırı, sanayi alanlarına yerleştirilen 10 adet çift kollu çöp konteynırı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe yoluyla temin edilen 327 adet 400 litrelik çöp konteynırı ve iki bin 250 adet 400 litrelik çöp konteynırıyla birlikte toplam 6 bin 939 adet çöp konteynırı ilçe halkının hizmetine sunuldu.

YIPRANAN ÇÖP KONTEYNIRLARI MODERN VE DAYANIKLI KONTEYNIRLARLA DEĞİŞİYOR

Dört yıl önce kurulan Yeşilyurt Belediyesinin envanterine önceki dönemden dâhil edilenlerle birlikte toplam dokuz bin adet olan çöp konteynırlarından üç bine yakını ise daha modern ve dayanıklı çöp konteynırlarıyla değişimi yapılacak. 

“351 PERSONEL VE 64 İŞ MAKİNESİYLE GECE GÜNDÜZ HİZMET VERİYORUZ”

Yeşilyurt’u dört yıl gibi kısa bir sürede temizlik hizmetlerinde örnek gösterilen ilçe hüviyetine ulaştıran Yeşilyurt Belediyesi, yeni malzeme alımlarıyla birlikte envanteri daha da güçlü hale gelen Temizlik İşleri Müdürlüğündeki 351 personel ve 64 adet iş makinesiyle ilçenin dört bir tarafındaki çöp toplama, cadde, sokak ve park alanları ile ibadethanelerin temizliğini daha hızlı ve akıcı hale getirilmesini sağlayıp, kalite standartını daha iyi bir noktaya ulaştıracak.

“TEMİZLİK HİZMETLERİNDE ÇITAYI HEP YÜKSEKLERDE TUTTUK”

2018 yılı içerisinde Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterine dâhil edilen modern ve dayanıklı çöp konteynırlarının tanıtım toplantısında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, temizlik hizmetlerinde örnek gösterilen ilçe hüviyetine ulaşan Yeşilyurt’un tüm bölgelerinin daha temiz, daha güzel ve daha huzurlu olması adına gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Yeşilyurt’un tüm yaşam alanlarındaki temizlik hizmetlerine büyük bir ayrıcalık gösterdiklerini dile getiren Başkan Çınar, “Yeşilyurt Belediyesi olarak taviz vermeyeceğimiz tek konu; insan ve toplum sağlıdır. Sağlıklı hayat koşullarının olmadığı, cadde ve sokakların temizlenmediği, çöplerin alınmadığı bir kent veya ilçede yapılan yatırımların hiçbir anlamı ve kıymeti olmaz. Yeşilyurt’u her alanda modern bir kent kimliğine ulaştırmaya çalışırken, tüm yatırım ve hizmetlerimizin temelinde; temizlik, sağlık ve eğitim vardır. Yeşilyurt Belediyesi olarak dört yıllık sürede doğası, iklimi ve yeşil alanlarıyla ünlü güzel ilçemizin tüm yaşam alanlarını daha temiz, güzel ve huzurlu hale getirmek adına büyük bir gayret sarf ettik. Temizlik hizmetlerimizdeki çıtamızı sürekli yukarılarda tuttuk, bu alanda örnek gösterilen bir ilçe hüviyetine ulaştık. Yeşilyurt’un doğal yapısını korumak, yeni yaşam alanları kazandırmak ve hemşerilerimizin sağlıklı ve güzel şartlarda hayatlarını sürdürmeleri için ilçemizin dört bir tarafındaki temizlik hizmetlerimizi gece-gündüz demeden sürdürmekteyiz. Dinimizin temel kaideleri arasında yer alan ve temizliğin önemini vurgulayan ‘Temizlik İmandandır’ anlayışı bizim esas aldığımız bir düsturdur. Sevk ve idaresinden sorumlu olduğumuz 82 mahallemizin tamamında sağlıklı hayat koşullarının üst seviyede olması, cadde ve sokaklarımızı pırıl pırıl hale getirilmesinde çok büyük mesafeler aldık. Yeşilyurt’un modern ve temiz olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bölgemizin doğal yapısını koruyabilmek için ekiplerimiz var gücüyle çalışmaktadır. ‘Mutlu İnsanların Şehri; Yeşilyurt’ sloganımız temizlik hizmetlerimizle hayat bulurken, Yeşilyurt markasının dünyaya tanıtılmasında bu hizmetlerimizin büyük katkısı ve önemi vardır. İnsan ve çevre sağlığının korunması adına hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimiz, yatırımlarımız ve saha çalışmalarımızı aksatmadan, çıtamızı daha yukarıya taşımak için imkânlarımızı seferber ettik. Bir şehrin veya ilçenin markalaşması ve yıldızının parlaması kalite seviyesi yüksek temizlik hizmetlerinden geçmektedir.”dedi.

“TEMİZLİKTE Kİ KALİTE STANDARTIMIZI DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün envanterini güçlendirmeye devam ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ İlçe genelinde sürdürülen temizlik hizmetlerinin daha koordineli ve planlı olması, personellerimizin daha rahat bir ortamda çalışmalarına imkân tanımak adına Temizlik İşleri Müdürlüğümüze modern bir bina tahsisi yaptık. Temizlik hizmetlerindeki kalite standartımızı daha iyi bir noktaya taşımak adına gerek iş makinesi alımı, gerek personel takviyesi gerekse de çöp konteynırı ve diğer malzemelerin alımlarına ayrıcalık tanıdık. Bu kapsamda; 64 adet iş makinesi ve 351 personelimizle bu hizmetlerimizi halkımıza ulaştırırken, envanterimize dâhil ettiğimiz modern ve dayanıklı yeni çöp konteynırlarımızı hizmete sunuyoruz. 2014 yılından bugüne kadar 6 bin 939 adet çöp konteynırını ilçemize kazandırdık, 371 adet beş bin litrelik yer altı, 251 adet üç bin litrelik yer üstü çöp konteynırı, sekiz bin 964 adet 770 ve 400 litrelik galvanizli çöp konteynırı ile iki bin 250 adet 400 litrelik çöp konteynırını yerleştirdik. 10 adet çift kollu çöp konteynırı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibe yoluyla temin ettiğimiz 327 adet 400 litrelik çöp konteynırını da belirlenen yerlere yerleştirdik. Çöp konteynırlarımızın modern ve estetik oluşu kent mimarisine de katkı sağlamaktadır. İlçemizde şu anda dört yıllık sürede dâhil ettiğimiz ve eski dönemden kalan çöp konteynırlarıyla birlikte toplam dokuz bin adet yer altı, yer üstü, modern ve estetik çöp konteynırları bulunmaktadır. Bu yıl başlattığımız bir çalışmayla çöplerin oluşturduğu etkiyle zarar gören, yıpranan ve görüntüsü bozulan konteynırlarımızın üçte birini yeniliyoruz, ilk etapta bu konteynırlardan 800’ünü değiştireceğiz, ilerleyen zamanlarda diğerlerini de yeni ve modern konteynırlarla değişimini gerçekleştireceğiz. Temizlik hizmetlerimizde kullandığımız gerek iş makineleri olsun gerekse de çöp konteynırlarının modern ve temiz olması hemşerilerimize ulaştırdığımız hizmetlerimizin verim ve kalite düzeyini artırmaktadır.” dedi.