“Aziz Milletimiz Hiçbir Zaman Esaret ve Dayatmalara Rıza Göstermemiştir”

“Aziz Milletimiz Hiçbir Zaman Esaret ve Dayatmalara Rıza Göstermemiştir”
Yayınlanma tarihi, 28 Ekim 2018

BAŞKAN ÇINAR’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI;

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Aziz milletimiz istiklaline ve istikbaline kastedenlere tarihin her döneminde gereken cevabı vermiştir. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı Cumhuriyetle taçlandırılmıştır.” dedi.

 “HEPİMİZE DÜŞEN GÖREV; BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK VE KOLLAMAKTIR”

2200 yıllık devlet geleneğimiz, aziz milletimizin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti son dönemlerde ki hızlı gelişimiyle dünya güçleri arasında yerini almayı başarmıştır. Üzerimize düşen en büyük görev; birlikte yaşama kültürümüzden ödün vermeden Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü el ele, gönül gönüle savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

“MİLLETİMİZ İŞGAL GİRİŞİMLERİNE KARŞI HER ZAMAN TEK YÜREK OLMUŞTUR”

Aziz milletimiz; sarsılmaz cesaret, büyük fedakârlık ve sağlam iradesiyle kurduğu Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini bütün dünyaya her zaman göstermiş, göstermeye de devam edecek kararlılığa ve fedakârlığa sahiptir.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe kalkışması, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki gibi kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

“CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 100. YILI OLAN 2023 HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ve güçlü diplomasisi ile yarınlara umutla yürüyecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 hedeflerine yürüyüşümüzü hiç kimse engelleyemeyecektir. 

“29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Aziz milletimizin ve kıymetli hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.