Görme Engelliler İle Futbol Maç Oynandı, Farkındalık Oluşturuldu

Görme Engelliler İle Futbol Maç Oynandı, Farkındalık Oluşturuldu
Yayınlanma tarihi, 04 Aralık 2022

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ‘3 ARALIK GÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle sportif etkinlikler düzenledi. Görme engelli futbolcularla empati kurulup farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen futbol maçı ise renkli anlara sahne oldu. Başkan Çınar ile etkinliğe katılanlar gözlerine siyah bant çekerek görme engelli futbolcularla karşılıklı maç oynadılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Merkez Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Özgül, Yeşilyurt Görme Engelliler Kulüp Başkanı Şerif Büyükdaş, görme engelli sporcular ve aileleri katıldı.

Engelli sporcularla yakından ilgilenip sohbet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilk olarak Yeşilyurt Belediyespor Görme Engelli Satranç Takımı sporcularının katılımıyla düzenlenen satranç müsabakalarını izleyerek sporculara moral verdi.

‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle düzenlenen futbol maçı ise renkli ve keyifli anlara sahne oldu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile protokol üyeleri, şartların eşit olması amacıyla gözlerine siyah bant takarak görme engelli futbolcularla çıngıraklı topla dostluk maçı oynadılar. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yer aldığı takımda forma giyenler, görme engelli olmanın zorluklarını birebir deneyimlediler. Gösteri maçının sonunda bütün oyuncular ‘dostluk kazandı” diyerek birbirlerini tebrik etti.

Görme engelli futbolcuları gösterdikleri azim ve gayretten dolayı tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ ‘3 Aralık Dünya Engeliler Günü’ münasebetiyle Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz çok anlamlı ve güzel bir organizasyon düzenledi. Bizlerde bu organizasyona katılarak engelli kardeşlerimizin azmi ve gayretini bir kez daha yerinde görmüş olduk. Kulübümüzün satranç takımı ile futbol takımı oyuncularıyla bu özel günde bir araya geldik. Yeşilyurt Belediyespor Görme Engelli takımında forma giyen çok kıymetli futbolcularımızla oynadığımız futbol maçı ise bizim için ayrı bir tecrübe oldu. Bizlerde gözlerimize siyah bant çekerek onlarla eşit duruma geldik, bizim adımıza gerçekten çok zor oldu. Bu vesileyle engelli sporcularımızla empati yaparak onların mücadelesine bire bir şahit olduk. Bizler sahada gözlerimiz kapalı oynarken engelli olmanın zorluklarını bire bir yaşadık. Hakikaten bu kardeşlerimiz kahramandır. Hayata tutunma isteklerini, umutlarını asla yitirmemelerini, gayretlerini ve azimlerini takdirle karşılıyoruz. Engelli olmak başarılı olmaya asla engel değildir. Yeter ki bir insan inansın ve istesin, başaramayacağı hiçbir şey yoktur, biz bugün bunu bir kez daha gördük ve yaşadık. Böylesine güzel bir organizasyonun bir parçası olmak bizim adımıza gurur vesilesidir. Çünkü kimsenin kimseden bir farkı yoktur, hepimiz biriz ve beraberiz. Hepsini canı gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar maçın ardından görme engelli sporculara satranç takımı hediye etti.