“İmam Hatipli Demek, Mücadele Etmek Demektir”

“İmam Hatipli Demek, Mücadele Etmek Demektir”
Yayınlanma tarihi, 23 Haziran 2018

“GÖNÜL BULUŞMALARI” PROGRAMI YOĞUN İLGİ ALTINDA YAPILDI

Yeşilyurt Belediyesi ile Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şubesinin ortaklaşa düzenlediği ‘Gönül Buluşmaları’ programı yoğun ilgi altında gerçekleştirildi. Programda İmam Hatip okullarının önündeki engellerin kaldırılması, başörtüsü yasağının kalkması ve ülkenin demokratikleşme süreci ele alındı.

Yeşilyurt Belediyesine ait Beylerderesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Milletvekili Adayı Selahattin Barış Palandöken ile Vahit Atalan, Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen, kurum, kuruluş ve meslek örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile İmam Hatip okullarından mezun olan çok sayıda vatandaş katıldı.

“SIKINTILARIMIZI ÇÖZÜME KAVUŞTURAN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Okunan Kur’an-ı Kerim Tilavetinden sonra programın açılış konuşmasını yapan Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Taşkesen, “ Böylesine geniş kapsamlı bir programın hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a teşekkür ediyorum. Yıllarca ciddi zorluklara göğüs geren, engellemelerle karşı karşıya kalan İmam Hatip Okullarının önündeki engellerin kaldırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile AK Parti Hükümetlerine teşekkür ediyorum” dedi.

“İMAMA HATİP OKULLARININ YAŞADIĞI MAĞDURİYET YASAL DÜZENLEMELERLE ORTADAN KALKTI”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleriyle birlikte toplumsal meseleleri yakından ilgilendiren konularda ortaklaşa programlar düzenlemeye önem verdiklerini belirtirken, “ İmam Hatip okullarımızın önünde gerçekten çok ciddi engellemeler, zorluklar ve sıkıntılar vardı, 2002 yılından günümüze kadar AK Parti Hükümetleri tarafından çok önemli yasal düzenlemeler yapılarak bu sıkıntılar bertaraf edildi. İmam Hatip Okullarımızın yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturan bunun yanı sıra ülkemizi her alanda çağ atlatan devasa yatırımlarla buluşturan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Bugün ki yoğun ilgi altında gerçekleşen programı Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şubesiyle birlikte düzenledik, bu tür etkinliklerle toplumsal konularda ortaya koyduğumuz hassas yaklaşımı sürdüreceğiz” dedi.

“SİZLERLE BİR ARADA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM”

AK Parti Milletvekili Adayı Vahit Atalan ise, İmam Hatipli olmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade ettiği konuşmasında, “Bugün İmam Hatip okullarından mezun olan ya da halen bu okullarımızda görevli ve okuyan çok kıymetli hemşerilerimizle birlikte olmanın gururunu yaşıyorum. 16 yılda ülkemizi daha demokratik, daha huzurlu ve toplumsal değerleri ön plana alan bir anlayışla yöneten AK Partimizin büyük destekleriyle İmam Hatip Okullarımızın ve öğrencilerimizin yaşadıkları mağduriyetler ortadan kalktı. Biz halka dönük, milletimizin hassasiyetlerine değer veren bir yapıda milletimize hizmet ediyoruz ve bundan sonrada aynı kararlı duruşumuz devam edecektir” dedi.

“İMAM HATİP OKULLARIMIZIN MAĞDURİYETİ BİTTİ, İŞTE AK PARTİ FARKI BUDUR”

İmam Hatip Okullarından mezun olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Eğitim hayatımın önemli bir kısmı  İmam Hatip Okullarında geçti, sizlerin aranızdan çıkmış bir kardeşinizim, çok ciddi engellemeler ve mağduriyetler yaşadık ancak AK Parti Hükümetimizin göreve gelmesiyle bu sıkıntıların hepsi ortadan kalktı. Yapılan yasal düzenlemelerle birlikte şu anda İmam Hatipli kardeşlerimiz daha özgür ve hür bir şekilde eğitim hayatlarını sürdürüyorlar, işte bu AK Parti farkıdır” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA MALATYA’DAN TEŞEKKÜRLERİMİ GÖNDERİYORUM”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, İmam Hatip Okullarının yaşadıkları mağduriyetleri ortadan kaldıran yasal düzenlemelerle ilgili bütün talimatları veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık,” İmam Hatip Okullarımızın yaşadığı zor ve sıkıntılı dönemleri hepimiz yakından hatırlıyoruz, nice baskılar ve zulümler yapıldı, Allah’a şükürler olsun ki bu dönemler artık kapandı. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Merve Kavakçı’ya yönelik ‘ Bu Kadın Haddini Bildirin’ sözünden bu günlere kadar geldik. AK Parti Hükümetleri olarak 16 yıl içerisinde başörtülü kızlarımızın ve evlatlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına çok önemli yasal düzenlemeler yaptık, bu düzenlemelerin yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Malatya’dan şükranlarımı gönderiyorum. İmam Hatip Okullarımızın önündeki engellerin kaldırılması ülkemizin demokratikleşme anlamında attığı en ciddi ve kıymetli adımlardan bir tanesidir. Artık kurumlarımızda başörtülü bayanlarımız görev yapabiliyor, başörtülü askerlerimiz ve polislerimiz var, bizim yönetim anlayışımızda başı açık başı kapalı ayrımı asla yapılmaz. Biz Türkiye’yi bütün renkleriyle seviyoruz, herkesi kucaklıyoruz. Böylesine güzel ve faydalı bir organizasyonu düzenleyen Yeşilyurt Belediyesi ile Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şubesine teşekkür ediyorum ” dedi.

“İMAM HATİP MEZUNUYUM, SIKINTILARIN ŞAHİDİYİM, ANCAK HEPSİ GERİDE KALDI”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İmam Hatip Okullarının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi noktasında AK Parti olarak çok önemli yasal düzenlemeler yaptıklarını söyledi. 

İmam Hatipliler birlikte olmanın gururunu yaşadığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Yeşilyurt Belediyesi ile Önder İmam Hatipliler Derneği Malatya Şubesinin birlikte düzenlediği bu güzel buluşmada İmam Hatipli kardeşlerimizle birlikte olmak, sohbet etmek, fikir alış verişi yapmak hepimiz adına gurur verici bir durumdur. AK Parti Hükümetleri öncesinde çok büyük mağduriyetler yaşayan, eğitim hayatları başlamadan biten İmam Hatipli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde atılan ciddi adımlar ve yasal düzenlemelerle ortadan kalktı. Bende Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinden mezun oldum, sizin aranızdan çıktım ve sorunlarınızı yakından biliyorum, yaşanan mağduriyetlerin bire bir tanığıyım, ancak bunların hepsi geride kaldı. AK Parti olarak 16 yıl içerisinde milletimizin tamamını kucaklayan bir politika anlayışıyla ülkemizi büyüttük ve büyütmeye devam ediyoruz. Başörtülü kardeşlerimiz istediği okula gidebiliyor, istediği işe girebiliyor, kurumlarda çalışabiliyor. İmam Hatip okullarımız ülkemizin gelişimi ve ilerlemesine katkı sunan eğitim kurumudur” diye konuştu.