“Kadir Gecesi Hepimiz İçin Kurtuluş ve Mağfiretin Kapılarını Açmaktadır”

“Kadir Gecesi Hepimiz İçin Kurtuluş ve Mağfiretin Kapılarını Açmaktadır”
Yayınlanma tarihi, 28 Nisan 2022

YEŞİLYURT BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Yeşilyurt Belediyesi Semt Pazarında ‘Ramazan Ayı Etkinlikleri ‘ kapsamında düzenlenen ‘Kadir Gecesi’ özel programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Başkan Çınar, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi hepimiz için bir kurtuluşun bir mağfiretin kapılarını açmaktadır.” dedi.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece olarak kabul edilen Kadir Gecesinin maneviyatı, feyzi ve güzelliği Yeşilyurt Belediyesi Semt Pazarında gerçekleşen özel programda doyasıya yaşandı.

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kent Konseyi ve Yeşil Spor Kompleksi tarafından ortaklaşa düzenlenen Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ‘ Kadir Gecesi’ özel programında yer alan ilahi dinletileri, semazen gösterileri ve Kuran-ı Kerim tilavetlerine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ramazan Ayı ve Kadir Gecesinin manevi ruhu ve iklimine yakışan görüntülerin hâkim olduğu etkinliklere katılarak vatandaşlarla birlikte aynı duyguları yaşayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesi, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacaktır. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz.” diye konuştu.

Kadir Gecesinin ruhuna yakışacak güzel bir etkinlikte vatandaşlarla bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Çınar, “Mübarek Kadir Gecesinin maneviyatı, huzuru ve bereketiyle Yeşilyurt bu akşam her açıdan daha güzel. İlahiler ve müzik dinletilerinin yanı sıra eski Ramazan geleneklerini ön plana çıkartan sosyal ve kültürel etkinliklerle her akşam dolu dolu geçen Ramazan Ayı etkinliklerimizi Kadir Gecesi özel programıyla taçlandırdık. Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve ilahilerin yanı sıra ve semazen gösterileriyle birlikte Kadir Gecesinin o feyzi, o bereketi ve o maneviyatını kıymetli hemşehrilerimizle birlikte paylaşmaktan derin bir mutluluk duymaktayız.Bu gecenin o asil ruhuna yakışan güzel görüntülerin hakim olduğu bir programa ev sahipliği yaptığımız için, hemşehrilerimizle birlikte aynı duygu yoğunluğunu yaşadığımız için çok sevinçliyiz. Bu Mübarek geceyi fırsat bilerek bol bol dua etmeliyiz. Gecenin feyzinden gereğince istifade etmeliyiz. Bu mübarek gecenin Malatya’mıza, ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimin dualarının kabul olmasını diler, herkese hayırlı kandiller dilerim.” şeklinde konuştu.