“Sen Gelemiyorsan Biz Geliriz!”

“Sen Gelemiyorsan Biz Geliriz!”
Yayınlanma tarihi, 30 Ağustos 2018

 

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ‘ TUT ELİMDEN’ PROJESİYLE ENGELLİ VATANDAŞLARA EVDE EĞİTİM HİZMETİ SUNUYOR

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sağlık problemlerinden dolayı eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayan bedensel engelli öğrencileri ziyaret etti. ‘Tut Elimden’ projesiyle engelli bireylere eğitim ve psikolojik destek vererek, sosyal hayata katılımlarını sağlamayı amaçlayan proje kapsamında gerçekleşen ziyarette Başkan Çınar, Hikmet ve Sevgi Çiçek kardeşlerin eğitimiyle yakıdan ilgilendi.

“SOSYAL YAŞAMA ENTEGRE OLABİLMELERİ ADINA HER TÜRLÜ İMKÂNI SUNUYORUZ”

 ‘Sen Gelemiyorsan Biz Geliriz’ sloganıyla başlatılan projde, evde eğitim ihtiyacı duyan engelli bireylere okuma-yazma, kültürel, sosyal ve sanatsal hizmetlerin yanı sıra psikolojik ve sosyolojik destek sağlandığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kardeşlerimizin, sosyal hayata katılımlarını artırmanın yanı sıra nitelikli hayat koşullarına sahip olmaları için başlattığımız projemizin sonuçları bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Evde eğitim alan kardeşlerimizin yüzlerinde oluşan tebessümle birlikte hayata bakış açılarının değiştirerek sosyal yaşama entegre olmalarına yardımcı oluyoruz. Ailelerin verdiği mücadeleye bir nebze olsun destek olabilmek ve onların dualarında yer alabilmek bizim için her şeyden değerlidir. Hepimiz engelli adayıyız, bu bilinçle hayata bakmak lazım. Kardeşlerimizin ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak adına elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz.” diye konuştu.

“PROJE İLE SOSYAL VE PSİKOLOJİK EĞİTİMLER VERİLİYOR”

Alanında tecrübeli ve başarılı eğitmenler tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde yapılan testler sonucu belirlenen program ile eğitimlerin düzenli olarak devam ettiğini dile getiren Başkan Çınar, “Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında devam ettiğimi projelerimizle hemşerilerimizin ihtiyaç duydukları her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz. ‘Tut Elimden’ projemizle okul öncesi, ilköğretim ve sürekli eğitim ihtiyacı olup desteklenmeye uygun görülen ve özel eğitime ihtiyacı olan hemşerilerimizin eğitimlerine destek veriyoruz.  Sağlık problemleri nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olan kardeşlerimize ve ailelerine eğitim, sosyal, psikolojik destek ve motivasyon hizmeti sunuyoruz. Yeşilkonaklar ve Gençlik Merkezlerimizde görevli öğretmenlerimiz ev ortamında ders verilmesi uygun görülen bireylerimizi haftanın iki günü ziyaret ederek iki saatlik ders veriyorlar” diye konuştu.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ TOPLUMUN ÖNEMLİ DEĞERLERİDİR”

Engellilere yönelik atılacak adımlar, projeler ve uygulamaların kentlerin gelişmişlik düzeyini gösterdiğine dikkat çeken Başkan Çınar, “Toplumun değerleri olan dezavantajlı hemşerilerimizin sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla başlattığımız ‘Tut Elimden’ sosyal sorumluluk projemiz kapsamında evde eğitim hizmeti alan Hikmet ile Sevgi Çiçek kardeşlerimizi ziyaret ederek, yapılan uygulamayı yerinde takip ettik. Engelli kardeşlerimizin eğitim programlarından keyif almaları bizi mutlu etti. Eğer onlara bir nebze de olsa moral ve motivasyon sağlayabildiysek ne mutlu bize.” İfadelerini kullandı.

 “BU TÜR PROJELER ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Anne Güler Çiçek, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunarken, baba Bayram Çiçek ise, “Başkanımıza bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tut Elimden isimli projeyle iki çocuğumuza evde eğitim hizmetinin verilmesi bizim için çok önemli, çok faydasını görüyoruz. Yeşilyurt Belediyesine bu anlamlı ve duyarlı hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyoruz” diye konuştu.

Engelli kardeşlerle yakından ilgilenen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, aile fertlerinin talep ve isteklerini dinledikten sonra yanında getirdiği hediyeleri takdim etti.