“Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Özel ve Değerli Bir Yatırımdır”

“Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Özel ve Değerli Bir Yatırımdır”
Yayınlanma tarihi, 12 Nisan 2022

AK PARTİ MKYK ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK, YAKINCA YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZUNU İNCELEDİ

inceleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “ Gelişen, değişen ve büyüyen Malatya’nın sosyal ve spor hayatına büyük bir değer katacak olan Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzuyla birlikte yeni bir spor ve yaşam merkezine daha kavuşacağız.” diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Yakınca Spor Adası içerisinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu inceleyip, vatandaşlara sunulacak hizmetler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Yeşilyurt Belediyesinin yatırımlarına verdiği destekten dolayı AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Ramazan Bayramı sonrasında hizmete sunulacağını ifade etti.

Yeşilyurt’un dört bir tarafını yeni ve farklı yatırımlarla güzelleştirmeye devam ettiklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Her yeni yatırımla, her yeni projeyle geleceğe artık daha umutla bakan Yeşilyurt’umuzun hem bugününe hem de yarınlarına emanet ettiğimiz yatırımlarımıza Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzda eklemenin büyük bir sevincini yaşıyoruz. Büyük bir kısmı tamamlanan buradaki yeni yaşam merkezimizi inşallah Ramazan Bayramı sonrasında sporcularımızın ve ailelerinin hizmetine sunacağız. Yeşilyurt’un dört bir tarafını yeni nesil spor sahalarıyla donatıp, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın sağlıklı ve dinamik bir hayat sürmesi için çok güzel imkanlar sunuyoruz. İlçemizin çok güçlü temellere dayanan sportif ruhu ve kimliğini bu tür güçlü ve modern yatırımlarla gözler önüne seriyoruz. Son dönemlerde hızla gelişen, nüfusu artan, işyerlerinin çoğaldığı Yakınca mahallemizde hizmete sunacağımız buradaki yüzme havuzumuzla birlikte bu bölgeye yeni bir yaşam alanı daha kazandırmış olacağız. Buradaki 100 dönümlük alanımızda hizmete sunduğumuz Yaşam ve Spor Merkezimizin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Kapalı Spor Salonu yapılmıştı. Belediye olarak ta buraya modern ve nezih alanlara sahip, hijyenik ve güzel ortamıyla sporcularımızı ve ailelerini en güzel şekilde misafir edeceğimiz Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzu yaptık ve büyük bir kısmını tamamladık. Havuzumuzun yan tarafına ise voleybol ve basketbol sahasını da yaptıktan sonra bu alana kazandıracağımız gençlik merkezi çalışmalarına start vereceğiz. Yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahası, yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, aydınlatmalar ve oturma alanlarıyla bir zamanlar atıl vaziyette olan bu alanımızı muhteşem bir eserle cazip ve modern bir yapıya kavuşturmuş olacağız. Bölgemize farklı bir güzellik kazandıracak olan yüzme havuzumuz ve etrafındaki donatılarla birlikte buraya yaklaşık 12 milyon TL. tutarında yatırım yapmış oluyoruz. Projelerimize ve yatırımlarımıza desteklerini esirgemeyen, bugünde tesisimizi inceleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık’a da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Yakınca mahallesindeki spor yatırımlarıyla birlikte Malatya’ya yeni bir yaşam alanı daha kazandırılacağını söyledi.

Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun bütün yönleriyle özel ve değerli bir yatırım olduğunu sözlerine ekleyen AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “ Malatya’nın hızla gelişen ve çok fazla tercih edilen mahallelerinden olan Yakınca’nın ihtiyaç duyduğu yatırımlar teker teker hizmete sunuluyor. Yeni bir yerleşim alanı olarak göze çarpan Yakınca’da yaşayan kıymetli hemşehrilerimizin ferah, huzurlu ve mutlu bir hayat sürmesi içinde yol yenileme hizmetlerinden park çalışmalarına, yeni nesil spor sahalarından kültürel ve sportif hizmetlere kadar her alanda çalışmalar yapılıyor. Son dönemlerde ki yatırımlarla gelişen ve değişen bir hüviyete ulaşan Yakınca mahallemizin ihtiyaç duyduğu sosyal, sportif, kültürel ve eğitim yatırımlar içinde çok ciddi çalışmalar yürütülüyor.Bu tür bölgelerimizde insanların sosyal hayatlarını zenginleştirecek mekanlar ve hizmetler çok büyük önem taşımaktadır. Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz ise her yönüyle çok güzel bir eserdir, çok beğendim. Hamamı, saunası, idari bölümleri, yüzme havuzu, soyunma odaları ve diğer mekanlarıyla bölgemizin ihtiyaç duyduğu, her yaştan vatandaşımızın gelip yararlanabileceği modern bir spor yatırımıdır. Malatya’nın dört bir tarafından gelecek olan sporcularımıza ve ailelerine burada ki yeni spor ve yaşam merkezinde kaliteli ve güzel hizmetler sunulacak. Hâyırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda kadınlara yönelik düzenlenecek etkinlikler hakkında ki sorusuna cevap veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Buradaki etkinliklerimiz için haftayı ikiye böleceğiz, bir gün temizlik ve bakım çalışmaları yapılacak, üç gün erkeklere, üç günde kadınlarımıza yönelik etkinlik planlaması yapacağız.” diye konuştu.

Yakınca Mahalle Muhtarı Mevlüt Tunç ise, Yakınca’nın çok güzel yatırımlara kavuştuğunu ifade ederken, Yeşilyurt Belediyesi başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkürlerini sundu.