Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Yaptı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Yaptı
Yayınlanma tarihi, 09 Mayıs 2022

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında Mayıs Ayı Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündemdeki komisyon raporları ve teklifleri görüşüp karar altına aldı.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda açılış ve yoklamanın ardından 08 Nisan 2022 Tarihli Nisan Ayı Toplantısının karar özeti oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayının manevi iklimini Yeşilyurt İlçesinde birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde yaşandığını ifade ederken şunları söyledi; “ Mübarek Ramazan Bayramına bizleri ulaştıran Yüce Allah’a hamdü senalar olsun. Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır. Sonsuz merhamet sahibi Yüce Rabbimiz imtihanlarımızı hafifletsin, ülke olarak yaşadığımız sıkıntılı süreçlerden bir an evvel kurtularak daha güzel günlerde birlikte olmayı nasip etsin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam Âlemi ve aziz milletimiz olmak üzere bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramlarını tekrardan tebrik ediyorum. “ diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yeşilyurt Belediyesi 2021 Mali Yılı Kesin Hesap Tasdikini onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda; Malatya İnönü Üniversitesi ve Battalgazi Belediyesinin de paydaşları arasında yer aldığı 14.Uluslararası Kısa Film Festivali, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde hayata geçecek olan ‘Genç Çalışma Grupları’ Projesi Yarışması ile Memur-Sen Şube Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlenecek ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ konulu kitap okuma ve kompozisyon yarışmasına Yeşilyurt Belediyesinin ortak olmasına karar verdi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından projelendirildikten sonra Çalık Ailesinin katkı sunduğu Mahmut Çalık&Ahmet Çalık Tekstil Müzesine Özel Müze statüsü kazandırılması için Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifini görüşüp onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan Kentsel Dönüşüm Rezerv alanlarında bulunan köy dışındaki parsellerde yapılacak bütün satış işlemleri için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yetkilendirilmesine karar verdi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte’ yapılan değişiklikler neticesinde; 2019 yılında kurulan Yeşilyurt Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü isminin ‘İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ olarak değiştirilmesine karar verdi.

Gündemdeki 11 maddenin Haziran Ayı toplantısında görüşülmek üzere ertelenmesine, iki maddenin de Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edilmesine karar verdikten sonra gündemdeki imar maddelerini ise tek tek görüşüp onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mayıs Ayı toplantısını tamamladı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi,  Haziran Ayı Toplantısı için 01 Haziran 2022 Çarşamba Günü saat 14:00’de yeniden bir araya gelecek.