“Yeşilyurt, Çevre Hizmetlerinde Örnek İlçedir”

“Yeşilyurt, Çevre Hizmetlerinde Örnek İlçedir”
Yayınlanma tarihi, 29 Ağustos 2018

 

YEŞİLYURT BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜM EVLERİ PROJESİYLE 1 MİLYON ADET KIYAFET TOPLADI

 

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez 2014 yılında hizmete sunulan Geri Dönüşüm Evlerinde bugüne kadar 1 milyon adet kıyafetin toplanması nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanı Çınar, çevre ve insan sağlığının korunmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzanmasını sağlayan projeye destek ve katkı sunan tüm Malatyalılara teşekkürlerini sundu.

 “1 MİLYON ADET KIYAFET TOPLADIK”

Malatya Park AVM önünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Sıfır Atık‘ projesini desteklemek amacıyla üzerinde büyük bir özenle durduğumuz Geri Dönüşüm Evlerimiz ve Mobil Geri Dönüşüm Aracımız aracılığıyla bugüne kadar 1 milyon adet kıyafet toplayarak büyük bir rekorun altına imza attık.” dedi.

“ÇEVRE VE DOĞAYA SAHİP ÇIKAN TÜM HEMŞERİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

‘Çevre ve İnsan’ odaklı hizmet anlayışı ile ilçe halkına kaliteli hizmetler sunmaya devam ettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İsrafı önlenmek ve atılacak eşyaların yeniden ekonomiye kazandırılmasını sağlamak için Türkiye’de ilk kez 2014 yılında ‘Geri Dönüşüm Evi’ projesini başlatarak Yeşilyurt’u çevre hizmetlerinde örnek alınan ilçe hüviyetine ulaştırdık. Yeşilyurt Belediyesi olarak çevreye ve doğaya değer veren bir hizmet anlayışına sahibiz, gelecek nesillere temiz, güzel ve yeşil bir dünya bırakmak adına hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Şu anda 42 farklı noktada hizmet veren bu projemiz çerçevesinde;  kıyafet, kitap, oyuncak, bayt ekmek, pil, atık yağ ve ambalaj atıkları toplanarak yerinde ayrıştırma sağlanırken, ihtiyaç fazlası olan ya da artık kullanmadığı için bir başkasının ihtiyacı olabilecek kıyafet, kitap ve oyuncakların yeni sahiplerine ulaştırmaktayız. Dört içerisinde 1 milyon 084.984 adet kıyafetin yanı sıra 35 bin adet çift ayakkabı,  36 bin 300 adet kitap, 23 bin 680 adet oyuncak, bin 570 kg.pil,29 bin 900 kg. bayat ekmek, 7 bin kg. bitkisel atık yağ ve 255 bin kg.ambalaj atığının toplanmasını sağladık. Geri Dönüşüm evlerinden toplanan kıyafetler Belediyemizin iştiraklerinden İŞGEM’e ait atölyelerimizde yıkanıp, ütülendikten sonra paketlenip Hayır Çarşımıza getirilmekte ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Geri Dönüşüm Evleri başta olmak üzere diğer projelerimize sahip çıkan, kullanmadıkları eşyaları ve ürünleri geri dönüşüm evlerine bırakarak duyarlı bir yaklaşım gösteren, projelerimizi sahiplenen hemşerilerimize çevre ve insan sağlığına verdikleri önemden dolayı şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK EN KIYMETLİ HAZİNE TEMİZ VE GÜZEL BİR ÇEVREDİR”

Çevre sağlığının korunması noktasında üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını  sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “Yeşilyurt, dört yıllık sürede hayata geçirdiğimiz yatırımlar, sosyal sorumluluk projeleri ve hizmetlerimizle çevre sağlığında da örnek gösterilen bir ilçe hüviyetine ulaşmıştır. Temiz ve güzel bir çevre gelecek nesillere bırakılacak en kıymetli hazinedir. Çevre sağlığının korunmasına yönelik faaliyetlerimiz bir anlamda ekonomiye katkı sağladığı gibi ilçemizin daha temiz, güzel ve huzurlu olmasına sağlamaktadır. Çevre ve insan sağlığı bizim en hassas olduğumuz noktadır. Atıkların kaynağında ayrıştırılarak geri kazanılması ve çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesini sağlayacak olan ‘Ambalaj Atığı Toplama Ayırma’ tesisimizde inşaat çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir, en yakın zamanda hizmete sunacağız. Bu tesislerimizde ambalaj atıklarını toplayıp tasnif ettikten sonra kategorilerine göre ayırıp ilgili kurumlara teslim ederek hem insan sağlığının korunması noktasında ciddi bir adım daha atmış olurken hem de ülke ekonomisine katkı sunmuş olacağız. İlçemizin 10 farklı noktasına yerleştirdiğimiz Geri Dönüşüm Sepet Şişeleri sayesinde teneke kutu, cam şişe ve pet şişeleri yerinde ayrıştırmaya devam ediyoruz. ‘Çer-Çöp’ projemiz çerçevesinde anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda düzenlediğimiz eğitim programlarında 60 bine yakın öğrencimize çevre bilincinin önemini anlattık. Bunun yanı sıra çevre ve insan sağlığının önemini daha geniş kesimlere ulaştırmak amacıyla hizmete sunduğumuz iki adet Mobil Geri Dönüşüm Aracımız sayesinde ‘Sıfır Atık’ konusunda mahallelerde ve okullarımızda eğitim gezileri düzenliyoruz. Geri Dönüşüm Evlerimizin olmadığı mahallelerimizde bu aracımızı götürerek vatandaşlarımız kullanmadıkları eşyalarını bu aracımıza teslim edebilecekler, ekiplerimizde bu ürünleri alarak geri dönüşüme kazandıracak. Bölgemizde yeni hayata geçen bu uygulama başarılı olduğu takdirde sayısını artıracağız. Sosyal ve kültürel etkinliklerle geri dönüşümün toplum hafızasında canlı kalmasını sağlıyoruz. Çevremize sahip çıkacak, toplumsal duyarlılığı artırmaya vesile olacak yeni projelerimizi halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ALANINDA ÖRNEK ALINACAK BİR HİZMET, TEBRİK EDİYORUM”

Yeşilyurt Belediyesinin sosyal belediyecilik alanında yaptığı hizmetleri takdirle karşıladıklarını söyleyen AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “ Sosyal Belediyecilik Sosyal Devlet anlayışının en önemli tezahürüdür. Ülkemiz AK Parti’mizin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar ki süreçte milletimiz sosyal devlet anlayışı ile tanıştırmıştır. Ülkemizin devlet anlayışını sadece Hükümetlerimiz ve Bakanlarımızın aracılığıyla değil aynı zamanda yerel yönetimlerimiz aracılığıyla sosyal belediyeciliği şehirlerimizde inşa etmeye, milletimizin gönlündeki yerimizi pekiştirmeye gayret ettik. Gönül belediyeciliği esas belediyecilik anlayışımızın en önemli aracıdır.  Yeşilyurt Belediyesinin bu hizmeti sosyal belediyecilik alanında örnek alınması gerekmektedir. ‘Sizin kullanmadığınız başkasının ihtiyacı olabilir’ sloganıyla ilçede gerçekleşen geri dönüşüm hizmetlerini takdirle karşılıyoruz.2014 yılında Geri Dönüşüm Evleriyle başlayan bu hizmetler Mobil Geri Dönüşüm Aracıyla birlikte daha geniş kesimlere ulaşmış olacak. Bu araç sayesinde bugüne kadar toplanan bütün eşyalar ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılacak, vatandaşlarımızda bu araca gelerek ayakkabısından gömleğine, pantolonundan montuna kadar istediği eşyaları buradan temin edebilecekler. Biz komşusu açken tok yatmayan bir ümmetin ferdiyiz, bu vesileyle komşularımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalıyız. Hepimizin bu konuda seferberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Yeşilyurt Belediye Başkanımızı bu duyarlı ve hassas hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Malatya Park AVM önünde hizmet veren Mobil Geri Dönüşüm Aracındaki bölümlere kitap, oyuncak ve elbise bırakan AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar daha sonra günün anısına özel olarak hazırlanan hediye paketlerini vatandaşlara dağıttılar.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen özel etkinliğe AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AK Parti Malatya Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Adem Bedir Ergül, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Malatya Girişim Grubu Başkan Vekili Mehmet Kavuk, kamu ve kurum yetkilileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.