21.04 2017

“Personellerimizin Eğitimlerine Önem Veriyoruz”

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, İŞKUR PERSONELLERİNE “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ” EĞİTİMİ VERDİ

Personellerine yönelik eğitim faaliyetlerine ara vermeden devam eden Yeşilyurt Belediyesi, Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde istihdam ettiği 200 personele “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verdi.

Yeşilyurt Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğünün İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında organize ettiği “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

200 PERSONELE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Yeşilyurt Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde geçici işçi olarak istihdam edilen 200 personele yönelik eğitim programında, Yeşilyurt Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Rıfat Dağdelen ile Seyhan Devecel tarafından iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yasal hükümler, işçiler ile işverenlerin karşılıklı yükümlülükleri, iş yerinde iş güvenliği önlemleri ile iş kazalarının sebepleri hakkında bilgiler aktarıldı.

İşveren ve çalışanların, işyerindeki iş güvenliği ve iş sağlığının sağlanması, mevcut koşulların iyileştirilmesi için yetki ve sorumluluklar ile hak ve ödevleri anlatıldığı eğitim çalışmasında sağlık konularına da yer verildi.

Yeşilyurt Belediyesi İşyeri Hekimi Dr. Abdulvahap Şalvan, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması ve ilkyardım konularında personellere bilgiler verdi.

“PERSONELLERİMİZİN SAĞLIĞI VE HUZURU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Eğitim programına katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt Belediyesinin eğitim programlarına ayrı bir önem verdiğini söyledi.

İslam Dini ve kültürel medeniyetin temelinde eğitim olduğuna dikkat çeken Başkan Yardımcısı Şahin, “Yeşilyurt Belediyesi olarak eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz. Hayatın her anında, aile ve iş ortamında eğitimin her zaman farklı bir yeri vardır, bunun bilinciyle hareket ediyoruz. İŞ-KUR üzerinden Yeşilyurt Belediyesinde geçici statü ile çalışan personellerimizin iş sağlığı açısından dikkat etmeleri gereken önemli noktaları kendi alanlarında uzmanlar tarafından detaylı olarak anlatıldı. İş kazalarını en aza indirmek adına bu tür eğitim çalışmalarından gerektiği şekilde istifade edilmesi önemlidir. Kurallara uyulması halinde iş kazaları azalacaktır. Birlikte görev yaptığımız tüm personellerimizin sağlığı ve huzuru bizim için ciddi önem taşımaktadır. Eğitim çalışmasının düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

“Personellerimizin Eğitimlerine Önem Veriyoruz” “Personellerimizin Eğitimlerine Önem Veriyoruz” “Personellerimizin Eğitimlerine Önem Veriyoruz”